Torhall, 75 år, spelade 90 minuter för Torup

Torups BK har haft svårt att få ihop lag till säsongens inledande matcher. I fredagens bortamatch mot Mölndal B lyckades man komma till spel tack vare 75-årige eldsjälen Bengt-Åke Torhall som blev lagets elfte spelare.

ANNONS
|

– Det blev så, vi var inte fler så jag var tvungen att hoppa in och spela, säger den legendariske bandyprofilen.

Även under fjolårssäsongen fanns han med i uppställningen vid enstaka tillfällen. Den här gången fick han dock vara med i hela matchen.

– Jag spelade hela tiden, men det går ju inte så fort för mig nu längre. Jag hoppas att jag kunde störa dem lite grann i alla fall. Vi hade två 16-åringar och en 75-åring, så det var en bra spridning bland åldrarna, säger Bengt-Åke.

75-åringen är en riktig eldsjäl i sitt Torup. Normalt sett är han lagledare, men när det krisar så är han, bevisligen, beredd att ge sig in i leken själv.

ANNONS

Men blir det några fler inhopp?

– Nej, det hoppas jag att jag slipper. Det är bortamatcherna som är lite problematiska med att få ihop folk till. Vi styr inte riktigt över när de ska ligga, så då kan vi få lite problem med spelarna vi har som är från Jönköping och så vidare.

På trettondagen vankas det bandyderby då Torup tar emot serieledande Oskarström.

– Då ska vi förhoppningsvis kunna få till det bättre. Vi har många hemmamatcher framför oss nu och då blir det lättare att få ihop lag. Egentligen har vi folk till att få ihop två lag, men det fungerar inte alltid tidsmässigt.

Med sådana förutsättningar kan det vara svårt att få ihop ett slagkraftigt lag, men det är inte heller målet just nu enligt Torhall.

– Vi spelar för att det är roligt. Det är klart att vi vill vinna matcher med, men det viktiga är att lira bandy och att hålla igång det i Torup. Därför måste vi anstränga oss för att komma till spel.

Matchen mot Mölndal B slutade med förlust för Torup, 5–8, sedan hemmalaget Mölndal kopplat greppet redan från början.

Torups stora offensiva hot var Jonathan Andersson som tryckte på bra och gjorde ett hattrick. Lagets övriga två mål gjordes av Oliver Bengtsson och Erik Torhall.

ANNONS

Läs mer: Kris i Torups bandy: "Näst intill förtvivlat"

ANNONS