<strong>Uppsving i Laxen.</strong> Lovisa Gröndahl är en av många duktiga tjejer i Halmstadklubben.
Uppsving i Laxen. Lovisa Gröndahl är en av många duktiga tjejer i Halmstadklubben.

Tjejerna på gång i SK Laxen

De senaste åren har det mest varit SK Laxens killar som gjort bra resultat, men nu är tjejerna på gång igen.

ANNONS
|

– Det går lite i vågor, säger Stefan Adlerborn, tränare i Halmstadklubben.

För 28.e gången i ordningen avgjordes i helgen Laxaleken på Brottet.

Tävlingen är startskottet på sommarsäsongen och hade i år lockat simmare från när och fjärran.

Stefan Adlerborn, som varit tränare i Laxen sedan 1999, kunde nöjt konstatera att Laxen aldrig haft så många startande i tävlingen, 117 simmare (!), och att tjejerna i klubben bara blir bättre och bättre.

– När jag kom hit så var det tjejerna som var bäst, sedan tog killarna över, men nu är tjejerna på g igen och i dag har vi ett blandat lag. Det gör att träningen blir roligare och förhoppningsvis har vi ett gäng som orkar hålla på, funderar Adlerborn.

ANNONS

Laxens affischnamn Linnéa Bielicz hade en bra helg och vann fem av distanserna på damsidan, men även Tilde Morin fick kliva upp högst på pallen sedan hon simmat snabbast av alla på 50 meter rygg i 15-16-årsklassen.

– Tilde och Mellie Wijk finns med i den svenska kulltoppen, men vi har många duktiga 02:or där bakom. I vintras blev tjejerna fyra i lagkappen på 4x100 meter fritt i USM, men vi hoppas ta medalj i sommar i stället.

På herrsidan lyckades John Olsson bäst och vann favoritdistanserna 100 meter rygg och 50 meter rygg. Olsson var även med i det segrande laget på 4x100 meter medley tillsammans med David Schön Svensson, Teodor Widerberg och Joakim Löfgren.

Totalt avverkades 3200 starter under de tre dagarna på Brottet.

– Vi fick totalt 4500 anmälningar och tvingades tacka nej till vissa starter. Men vi hoppas att vi kan köpa in två nya startpallar till nästa år och fylla ut med ytterbanorna noll och nio, säger Adlerborn.

ANNONS