Sveriges DC-kapten Johan Hedsberg, vänster, kramar om Jonathan Mridha, höger, efter segern mot Schweiz. Nu väntar Colombia i kvalet till Davis Cup-slutspelet. Arkivbild.
Sveriges DC-kapten Johan Hedsberg, vänster, kramar om Jonathan Mridha, höger, efter segern mot Schweiz. Nu väntar Colombia i kvalet till Davis Cup-slutspelet. Arkivbild.

Sverige möter Colombia i DC-kvalet

ANNONS
|

Frankrike, Kroatien, Spanien, USA, Storbritannien och Argentina är redan klara för Davis Cup-slutspelet.

Och Sverige kan bli ett av lagen.

I vägen står Colombia, det blev klart under onsdagens kvallottning.

"Alla nationer i den här gruppen är tuffa motståndare med bra tennisspelare. Jag ser fram emot matchen och när det närmar sig kommer vi se till att förbereda oss på allra bästa sätt", säger DC-kaptenen Johan Hedsberg i ett pressmeddelande.

Sveriges bortamöte – fyra singlar, en dubbel och samtliga matcher spelas i bäst av tre set – med Colombia den 1–2 februari är en av tolv kvalmatcher. Vinnarna avancerar till finalveckan, där totalt 18 lag kommer göra upp om DC-titeln i november 2019.

ANNONS

Sverige säkrade en plats i DC-kvalet när Jonathan Mridha vann den avgörande singelmatchen mot Schweiz.

TT

Fakta: Nya versionen av Davis Cup

Från och med nästa år kommer Davis Cup spelas i en ny version och första slutspelet genomförs november 2019.

Första steget är ett kval i februari där 24 länder möts i tolv matcher enligt den gamla modellen. De tolv vinnarna är klara för slutspelet tillsammans med de fyra semifinalisterna från föregående år. Dessutom har två nationer fått wildcards redan före kvalet.

De 18 nationerna som nått slutspelet delas in i sex grupper där alla möter alla i två singlar och en dubbel i bäst av tre set. De matcherna spelas måndag till torsdag. Gruppvinnarna och de två bästa tvåorna spelar kvartsfinaler på fredagen, lördag är det semi och söndag final.

De två sämsta lagen får spela zonkval medan tolv lag går till nästa års kval i februari och de fyra semifinalisterna är klara för nästa års slutspel.

Fakta: DC-kvalet

Brasilien–Belgien, Uzbekistan–Serbien, Australien–Bosnien-Hercegovina, Indien–Italien, Tyskland–Ungern, Schweiz–Ryssland, Tjeckien–Nederländerna, Colombia–Sverige, Österrike–Chile, China–Japan.

Kanadas och Kazakstans motstånd blir klart i oktober.

ANNONS