Jonna Andersson gjorde mål när Chelsea säkrade Super League-titeln. Arkivbild.

Svensklaget mästare i England

|

I höstas blev Jonna Andersson och Magdalena Eriksson damallsvenska mästare med Linköping.

Ett drygt halvår senare är de Super League-mästare med Chelsea.

Chelsea, där även målvakten Hedvig Lindahl spelar, säkrade titeln i Super League med en match kvar på säsongen.

Ligasjuan Bristol City besegrades med 2–0. Jonna Andersson gjorde det andra målet i den 89:e minuten. Drew Spence nickade in 1–0 i matchens tionde minut.

Lindahl vaktade Chelseas mål i bortamatchen och även Jonna Andersson var med i startelvan. Magdalena Eriksson fick dock sitta på bänken.

Chelsea, som är obesegrat efter tolv segrar och fem oavgjorda matcher, har en ointaglig ledning inför sista matchen för året. Manchester City, som har två matcher kvar att spela, är nio poäng efter.

För Chelsea var det femte ligatiteln, och den andra på elva dagar. Då besegrades Arsenal i FA-cupfinalen.