Calle Halfvarsson vann sitt första lopp i Bruksvallarna.
Calle Halfvarsson vann sitt första lopp i Bruksvallarna.

Halfvarsson vann trots tveksam form

Calle Halfvarsson vann 15-kilometersloppet i Bruksvallarna med 39 sekunders marginal Viktor Thorn. Men han vill inte kalla det för ett styrkebesked.

ANNONS
|

Det fanns ett svenskt önskemål inför lördagens herrlopp. En klar seger av ankaret Calle Halfvarsson, som skulle visa att han hade gjort ett lopp av hög internationell klass.

Svaret från Calle Halfvarsson blev en segermarginal på 39 sekunder och kommentaren:

- Det gick inte så jättebra. Jag känner mig inte i toppform. Det kändes faktiskt bättre i går när jag körde intervaller.

ANNONS

Flera frågetecken

Plötsligt gav Halfvarsson fler frågetecken än utropstecken. Dessutom lyfte han fram Viktor Thorn som bröt staven i början av loppet.

- Viktor Thorn hade lekt hem det här om han inte brutit staven.

Thorn svarar snabbt:

- Nej, jag hade inte vunnit men hade, tidsmässigt, varit betydligt närmare Calle Halfvarsson i resultatlistan.

Bara VM

Samtidigt är Calle Halfvarsson lugn. Detta är ändå en av hans bättre premiärer i karriären. De senaste premiärhelgerna har kantats av sjukdomar och felvallningar. Nu gjorde han ett stabilt lopp.

- Det var inte dåligt, jag var bara inte superpigg. Det var en bra genomkörare inför nästa veckas världscuppremiär, menar Halfvarsson, som i år är extremt fokuserad mot VM.

ANNONS

- Jag har ju alltid misslyckats med att få till det till mästerskapen. Nu är det i VM jag ska vara i bästa form och det jag gör innan dess spelar ingen roll.

TT

ANNONS