Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

180717-speedelitsmedernauv-717216_se.hp_1.jpg
Niels-Kristian Iversen ledde Smederna till seger i seriefinalen. Arkivbild.

Smederna bäst i seriefinalen

Eskilstuna Smederna tar tillbaka serieledningen i elitserien i speedway. Detta efter storseger med 54–36 i kvällens seriefinal mot Rospiggarna inför 4 473 åskådare i Eskilstuna.

Rospiggarna kom till Eskilstuna som serieledare, men fick vända hem med en svidande förlust. Det var egentligen bara Jason Doyle som levererade på topp i Rospiggarna denna kväll. Doyle vann fem av sina sex heat och körde in 17 poäng totalt.

- Doyle höll matchen vid liv, i övrigt var det alldeles för ihåligt. Jag är jättebesviken över insatsen, säger Rospiggarnas lagledare Mikael Teurnberg.

Hos de regerande svenska mästarna var det desto fler som levererade. Smederna kopplade greppet genom 5–1:or i det fjärde och femte heatet och skaffade sig snabbt en tiopoängsledning, en ledning man aldrig släppte. Niels-Kristian Iversen var en av segerorganisatörerna i hemmalaget med tolv inkörda poäng, och den ende som lyckades besegra Doyle denna kväll. Den svenska GP-föraren Fredrik Lindgren körde in elva poäng och Michael Jepsen Jensen nio.

Redan under onsdagskvällen är det returmöte mellan lagen i Hallstavik.

- Vi är obesegrade hemma och det ska vi försöka vara även efter i morgon, säger Teurnberg.

- Rospiggarna är ett helt annat lag hemma, så det kommer att bli mycket jämnare i morgon. Men vi åker dit för att vinna, säger Jarl.

MEST LÄST