NOBBAR BLÅGULT. Jessica Holmberg har hoppat av landslaget i distansritt.
NOBBAR BLÅGULT. Jessica Holmberg har hoppat av landslaget i distansritt.

Simlångsdalenryttare vägrar rida i landslaget

Jessica Holmberg vann en internationell distansritt i Danmark i helgen. Men Simlångsdalenryttaren vägrar tills vidare att tävla i svenska landslaget.

ANNONS
|

Jessica Holmberg, som har meriter från både VM och EM, var uttagen i landslagets så kallade utmanargrupp i år, men har tackat nej.

– Det är på grund av att de beslöt på en landslagsträff i våras att det skulle vara okej att låna hästar från sektion 7, alltså Förenade Arabemiraten. De har så mycket problem med dopning där nere och följer inte de internationella regler som är för tävling. Jag tycker inte det är okej, säger hon till HP.

Dessutom vill hon inte riskera att dras med i en eventuell dopningsskandal vid till exempel VM i Frankrike senare i år.

ANNONS

– Man vet inte hur de här hästarna har kvalat – var de rena då eller inte? Och skulle en häst åka fast för dopning så drabbar det hela laget och jag vill inte utsätta mig för det, säger hon.

Jessica Holmberg fortsätter ändå sin satsning mot VM i väntan på nya besked från landslagsledningen och hoppas kunna klara kvalgränsen under SM i Skåne den 31 maj.

Under den gångna helgen vann hon en enstjärnig 80-kilometersritt i danska Tiköb på Maratschio.

– Det var den första tävlingen för den hästen på två år för han har varit skadad. Det funkade bra. Vi låg någon halvminut före de andra i princip hela tiden.

ANNONS