Hanna Folkesson jublar efter sitt 1–0-mål – men segerjublet fastnade i halsen.

Rosengård tappade viktiga poäng

|

Vittsjö gav Linköping en hjälpande hand i guldstriden i damallsvenskan när laget hämtade upp 0–2-underläge till 2–2 borta mot Rosengård.

Malmölaget var helt överlägset i första halvlek och gick fram till 2–0 efter mål av Hanna Folkesson och Alexandra Riley. Men en reducering av Emmi Alanen och en kvittering på straff genom Linda Sällström – Vittsjös två enda avslut på mål under matchen – grejade krysset.

Rosengård var nära ett segermål, men Caroline Segers avslut på nick i 83:e minuten bedömdes inte ha passerat mållinjen – till landslagsstjärnans vilda protester.

Vid en trepoängare hade Rosengård gett sig själva chansen att gå om ledande Linköping i samband med seriefinalen på Malmö IP i nästa omgång, men den möjligheten försvann nu. Linköping är fyra poäng före Rosengård.

Piteå besegrade Kristianstad på hemmaplan med 2–1 efter att ha vänt under den sista kvarten.