Rosengårds Anja Mittag är en van straffskytt. Hon gjorde 1–0 i Svenska cupen-semifinalen mot Djurgården. Arkivbild.

Rosengård klart för cupfinal

Det blir som det brukar, Rosengård och Linköping i final i Svenska cupen. Detta sedan den regerande mästaren Rosengård semifinalbesegrat Djurgården med 2–1.

|

Skotskan Fiona Brown gjorde segermålet i den fjärde tilläggsminuten.

Rosengård hade i första halvlek det mesta av spelet och de flesta målchanserna, men Djurgården försvarade sig bra.

De två senaste årens cupmästare från Malmö, som gjorde hela 22 mål i de tre gruppspelsmatcherna, blev dock inte stressade utan fortsatte att mala på framåt.

I den 58:e minuten ordnade Rosengårds ytterback Alexandra Riley en straff sedan hon kommit fri på vänsterkanten och rivits ner av Djurgården-backen Kim Sundlöv i straffområdet.

Straffläggaren, den tyska anfallsstjärnan Anja Mittag, slog distinkt in bollen i mål vid den vänstra stolpen.

Djurgården tog för sig allt mer i matchen, men fick inte till några riktigt farliga målchanser. Inte förrän i matchens sista ordinarie minut då Jenna Hellstrom, som nyligen bytt från Rosengård till Djurgården, slog in kvitteringen efter en frispark.

I den fjärde tilläggsminuten lade Anja Mittag bollen vidare till inhopparen Fiona Brown som med högern bredsidade in segermålet.

För fjärde året i följd blir det en final mellan Rosengård och Linköping. Linköping vann 2015 och Rosengård de två följande finalerna.

Årets cupfinal spelas i Malmö den 13 maj.

Fakta: Svenska cupen