Guldstrid. Ringenäs GK och Lynn Carlsson tog under torsdagen ikapp fem slag och är numera bara ett slag bakom Hills på förstaplats i guldstriden i lag-SM i Barsebäck. 
Guldstrid. Ringenäs GK och Lynn Carlsson tog under torsdagen ikapp fem slag och är numera bara ett slag bakom Hills på förstaplats i guldstriden i lag-SM i Barsebäck. 

Ringenäs knappade in på Hills i guldjakten

Halmstadklubbarna lyfte under torsdagen i lag-SM på Barsebäcks GCC. Ringenäs gick visserligen inte upp på andraplats, men knappade in till ett slag på Hills i ledning, medan Halmstad GK lyfte ytterligare och närmar sig kampen om SM-medaljerna.

ANNONS
|

– Det är små marginaler. Vi gick ut sex slag bakom, vilket är väldigt lite på fyra singlar och hämtade nästan igen det. Det är en trygghet att vi presterar bra trots att vi inte spelar på vår yttersta nivå, säger Ringenäs-spelaren Lynn Carlsson, som gick Masters-banan på 76 slag.

Ringenäs, med Lynn Carlsson, Julia Engström, Josephine Janson och Emma Svensson, spelade alla jämnt i det individuella slagspelet och hanterade de svåra väderförhållandena bra, med ostlig vind ut mot havet, till totalt 16 över par.

Engström var bäst med 75 slag, medan Carlsson skuggade lagkamraten med ett slag mer på banan.

ANNONS

– Jag träffade få greener och fick jobba för att rädda mina par. Jag puttade dock helt fantastiskt bra, vilket gjorde att det hade kunnat gå ännu bättre, säger Carlsson.

Trots att det finns lite att jobba med i Ringenäs-lägret, så är laget bara ett slag bakom Hills, när tjejerna i dag byter från Masters-banan till Donald Steel för andra omgången med foursome och bästboll.

– Vi hämtade nästan in hela försprånget och är i en bra sits. Det är svårt att acceptera så pass många bogeys, men det var svåra förutsättningar. Det ska bli skönt att få ett miljöombyte med en ny bana, säger Ringenäs-tränaren Thomas Lindström.

Halmstad GK var i stället den stora överraskningen. Laget, med Sofia Björkman, Emelie Rosén, Sofia Grönberg-Whitmore och Madeleine Ziegert, visade att onsdagens starka bästboll inte var en tillfällighet och lyfte tre placeringar till sjätteplats efter 18 över par.

– Vi kom igång sista nio på bästbollen, så vi hade en go känsla i kroppen inför rundan. Vi tänkte att vi var tvungna att gasa för att inte åka ner och i stället vara med i toppen, säger Björkman.

Hon fortsatte själv att visa god form och var bäst bland de lokala deltagarna med 74 slag.

ANNONS

– Jag är i bra form, även om det blev plus ett. Jag hade någon tråkig dubbel och missade några puttar, men annars var det väldigt bra spel från min sida, säger Björkman.

Nu är HGK med på riktigt och har bara nio slag upp till Barsebäck på tredjeplats. Det finns plötsligt hopp om en SM-medalj.

– Vi är här för att vara i toppen. Det är något som alla i laget strävar emot. Nu ska vi se till att klättra ytterligare för att ha slagläge inför sista dagen, säger Björkman.

ANNONS