Men det krävdes förlängning innan matchvinnaren Leon Bristedt kunde avgöra och sätta 3–2 pucken
Men det krävdes förlängning innan matchvinnaren Leon Bristedt kunde avgöra och sätta 3–2 pucken

Rögle trivs mot serieledaren – slog Frölunda

Rögle gillar att möta serieledare. För tredje gången i år besegrade man laget i tabelltoppen och kunde åka hem till Ängelholm med en stor skalp i bagaget. Men det krävdes förlängning innan matchvinnaren Leon Bristedt kunde avgöra och sätta 3–2 pucken bakom Frölundas Johan Gustafsson.

ANNONS
|

Det behövdes bara 58 sekunder av förlängningen innan Rögles matchvinnare Leon Bristedt klev fram. Han gnistrar som en nyårsraket just nu med tre mål på två matcher, två av dem avgörande mål i sudden.

- Det är lite tillfälligheter så klart, men man jobbar hårt varje dag för att pucken ska gå in. Och det är skönt att den trillar dit, säger en lycklig segerskytt.

ANNONS

Och tränaren Cam Abbott strör lovord över sin nummer 67.

- Han gör ett jättebra jobb. Rör på fötterna, spelar tufft. Han förtjänar att göra mål i kväll.

Bjöd upp till kamp

Det var två spelvilliga lag som bjöd upp till kamp i Scandinavium. Fajt om varje puck, tuffa tacklingar och nerv. Formstarka Frölunda, med fem raka segrar bakom sig, var favorit och i en tempofylld första period tog hemmalaget tag i taktpinnen. Det var Frölundas juniorer som steg fram. Oliwer Fjellström satte 1–0 och 16-årige Lucas Raymond 2–1 innan första perioden var över.

Men sedan var det slut på målproduktionen och när Daniel Zaar kunde kvittera i röran framför mål i numerärt överläge gick matchen till förlängning.

Det var då Leon Bristedt klev fram.

- Man tänker inte så mycket. Du tar de ytor som ges. Jag tyckte backen backade så jag fick en bra gata. Jag sköt mellan hans ben och den gick in. Hockey är ett mentalt spel. Det krävs så lite för att de ska gå åt ena eller andra hållet, säger Bristedt.

ANNONS

Gillar slå serieledare

Segern är Rögles tredje skalp mot en serieledare i SHL. Tidigare under säsongen har skåningarna besegrat både Linköping (27 oktober) och Djurgården (3 november) när de legat i toppen.

- Att slå serieledarna ger oss självförtroende och det visar att vi kan slå vilket lag som helst, säger Bristedt.

- Det är en jättejämn serie. Det är jättekul. Det är två, tre matcher som skiljer till toppen så jag tror det är en hockey som gynnar publiken och det är kul för oss. Varje match betyder mycket.

Och Rögle fortsätter att titta uppåt i tabellen efter två raka segrar. Ängelholmslaget ligger på tionde plats och innehar den sista slutspelsplatsen.

- Målet, i slutet av 52 matcher är att komma till slutspel. När vi väl är där får vi se vad vi kan åstadkomma, säger Cam Abbott trosvisst.

ANNONS

Trots förlusten behåller Frölunda serieledningen, före Luleå, tack vare att det i alla fall blev en poäng. En svit på fem raka segrar bröts och tränare Roger Rönnberg är måttligt förtjust.

- Det är några detaljer och några prestationer som avgör en sån här match, säger Roger Rönnberg moloket.

TT

ANNONS