Ludvig Rensfeldt. Arkivbild.

Rögle skrällde mot Färjestad

Jumbon mot serieledaren i SHL – det kunde väl bara sluta på ett sätt? Nej, faktiskt inte. Rögle blev första lag som tog alla tre poäng mot serieettan Färjestad och 5–2-segern var dessutom Skånelagets första fullpoängare.

|

- Otroligt skönt så klart och dessutom att få den här hemma, sade Rögleforwarden Ludvig Rensfeldt, som sköt ett av målen, till C More.

Skrällen kom tack vare två blixtrande sekvenser som gav Rögle fyra raka mål i matchen.

På 2.06 i början av den andra perioden gick laget från 0–1 till 2–1 tack vare mål från Ted Brithén och just Rensfeldt.

En bit in på tredje perioden kom nästa ryck då 3–1 genom Juhamatti Aaltonen och 4–1 från Edwin Hedberg föll inom loppet av 2.01. Taylor Matson gjorde sista målet i tom bur. Två av hemmamålen kom i powerplay.

Femte raka

Och kanske var skrällen inte så oväntad ändå.

Rögle vann nämligen alla fyra möten med Färjestad förra säsongen.

- Det visar bara att alla kan slå alla i den här serien, sade Rensfeldt.

Två andra stora hjältar för Rögle var backen Craig Schira som assisterade till fyra av fem mål och målvakten Justin Pogge – som gjorde två säsonger i Färjestad – som räddade 30 av 32 skott från sina gamla lagkamrater.

"Ett annat Rögle"

Den kanadensiske målvakten har gett Rögle ett lyft sedan han plockades in för att lyfta ett lag som släppte in massor av mål i början av serien. Ängelholmslaget tog nu andra raka segern efter att ha tagit en tvåpoängare borta mot Luleå i matchen före.

- Jag tycker vi har visat i de två senaste matcherna att det är ett helt annat Rögle nu, sade Rensfeldt till C More.

Trepoängaren gjorde att Rögle lämnade över jumboplatsen till nykomlingen Mora.

Färjestad hade tagit poäng i samtliga sina nio inledande matcher, men kammade nu för första gången noll.

- Det är inget vi tycker om. Vi hade en olycklig start på andra perioden, sedan rycker vi upp oss och precis innan deras tredje mål har Michael Lindqvist ett friläge, sade Färjestadstränaren Johan Pennerborn.

Per Åslund och Mikael Wikstrand gjorde målen för Färjestad.