Dragan Kapcevic firar ett mål under säsongen. Mot Landskrona gjorde han två. Arkivbild.

Publikskandal när Öster vann mot Landskrona

Nedflyttning från superettan kommer allt närmare för Landskrona efter storförlusten (0–5) borta mot Öster. Eftermiddagen på Myresjöhus arena var en stökig historia där matchen sköts upp flera gånger efter att bland annat en smällare gick av vid bortasektionen.

|

Mötet i superettan mellan hemmalaget Öster och Landskrona hade efter halva matchen avbrutits – flera gånger. Efter fem minuter, mitt i ett Österanfall, kastade bortalagets supportrar in en annan boll på planen varpå domaren tvingades blåsa av spelet. När det sedan 15 minuter senare upptäcktes att Landskronas supportrar hade lagt beslag på ännu en boll avbröts matchen fram till dess att bollen hade lämnats tillbaka.

Direkt i den andra halvleken, vid ställningen 2–0 till Öster, gick en smällare av vid bortasektionen. Domaren blåste av direkt och kallade tillbaka spelarna till omklädningsrummen.

Polis har upprättat anmälan

Slutligen eskorterades bortasupportrarna bort från läktaren och matchen återupptogs efter drygt en timmes avbrott.

Polisen har upprättat en anmälan om vållande till kroppsskada samt brott mot ordningslag. Ingen är i nuläget frihetsberövad.

- Jag kan bara prata för polisens del. Vi har hjälpt och sett till att utrymningen har gått lugnt till. Nu har polisen i uppgift att utreda de här två brottsmisstankarna och eventuellt kunna frihetsberöva och identifiera den eller de som har kastat, säger Rickard Lundqvist, presstalesperson vid polisregion Syd.

Andra halvlek löpte på lugnt men spelet fortsatte att lämna mycket att önska för Landskrona. Öster gjorde tre mål på nio minuter och i den 61:a minuten fastställde Dragan Kapcevic slutresultatet till 5–0.

Tungt poängtapp för Halmstad

Samtidigt vann Värnamo borta mot Halmstad med 3–0. Därmed är Landskrona fem poäng under nedflyttningsstrecket – efter just Värnamo.

Halmstad missade chansen att knappa in på AFC Eskilstuna som huserar på kvalplats till allsvenskan. Avståndet dit är fortsatt fyra poäng.