Marouane Fellaini blev matchhjälte för Manchester United.
Marouane Fellaini blev matchhjälte för Manchester United.

"Plan B" funkade för Manchester United

Det såg ut att bli delad pott i prestigemötet på Old Trafford. Då klev Manchester Uniteds pålitliga "Plan B" fram. Marouane Fellaini nickade hem segern för United mot Arsenal.

ANNONS
|

Paul Pogba och Henrich Mchitarjan hade gjort varsitt mål i varsin halvlek. I och med det gick rivalmötet mellan tabelltvåan Manchester United och tabellsexan Arsenal mot att bli en oavgjord affär.

Men Manchester United hade, och har under säsongen haft, en B-plan. När den hårfagre och långe belgaren Marouane Fellaini byts in för United så vet man att höga inlägg mot boxen är att vänta.

Och ibland ger de också resultat.

Lindelöf matchens lirare

När Ashley Young curlade in ett inspel på övertid så var Fellaini, markerad av två Arsenalspelare, där med sin kalufs. Via belgarens bakhuvud dök bollen i en otagbar båge förbi David Ospina i Arsenalmålet och 2–1 var ett faktum. Därmed befäster United sin andraplats i tabellen – och säkrar en topp-fyra placering som ger Champions League-spel nästa år.

ANNONS

- Vi vill alltid spela i CL och United som klubb ska alltid spela CL. Men nu fokuserar vi på att hålla andraplatsen, säger svenske Victor Nilsson Lindelöf till MUTV.

Lindelöf spelade hela matchen och utsågs dessutom till matchens lirare.

Närmar sig rekord

Manchester City har redan säkrat ligatiteln i Premier League sedan tidigare. Nu spelar man i stället för att skriva in sig i historieböckerna.

4–1-segern borta mot West Ham innebär att ligamästarna nu har 93 inspelade poäng. Vilket gör att man bara är två poäng ifrån poängrekordet i Premier League, som sattes av Chelsea säsongen 2004/2005. City har tre matcher på sig att ta rekordet.

Leroy Sané, Gabriel Jesus och Fernandinhos mål, samt ett självmål av Pablo Zabaleta, tog upp Citys totala målfacit för säsongen till 102. Vilket är ett mål ifrån målrekordet från säsongen 2009/2010, som även det sattes av Chelsea.

TT-Reuters

ANNONS