Piqué: Vi är underlägset Madrid

Real Madrid utan avstängde Cristiano Ronaldo besegrade Barcelona med 2–0 i returmötet i den spanska supercupen och vann sammanlagt med 5–1.

ANNONS
|

Real Madrid kopplade ett rejält grepp om supercupen redan i det första mötet när laget vann mot Barcelona med övertygande 3–1. Då handlade eftersnacket mest om Cristiano Ronaldos röda kort och den fem matcher långa avstängningen.

Real ansåg att det andra gula kortet för filmning var felaktigt och hade överklagat beslutet, men avstängningen står fast enligt det spanska fotbollsförbundet – något som retat upp stjärnyttern Ronaldo.

Asensio glänste

I Ronaldos frånvaro var det Asensio som visade vägen. Redan i den fjärde minuten satte han ett otroligt långskott i krysset bakom Barcelonas målvakt Marc-Andre Ter Stegen.

ANNONS

I den 39:e minuten smällde Karim Benzema dit 2–0.

- Första halvlek var spektakulär. Vi måste gratulera spelarna för de var fantastiska. Det gick inte att se att laguppställningen var förändrad, sade Real-tränaren Zinedine Zidane.

Barcelonas nye tränare Ernesto Valverde fick sämsta tänkbara start på jobbet. Inte på 30 år har en Barcelona-tränare förlorat säsongens två första tävlingsmatcher.

- De visade mer energi i sin press och vi fick lida när de tog bollen. Det är uppenbart att vi måste återvinna glöden omgående, sade Valverde.

Barcelona långt efter

Barcelona tvingades sälja Neymar till PSG när brassestjärnans utköpsklausul betalades och någon ersättare har klubben ännu inte lyckats värva. Mittbacken Gerard Piqué medger att klubben ligger långt efter Real Madrid.

- Säsongen är väldigt lång och det finns utrymme för bättring. Men under mina nio år i Barcelona är det första gången jag känner att vi är underlägset Madrid. Visst, de vann Champions League förra året, men vi kom hit för inte så längesedan och vann, säger Piqué enligt Marca.

ANNONS

Barcelona vann vårens ligamöte på Santiago Bernabéu med 3–2.

TT-AP

ANNONS