Björn Paulsen sköt tre poäng till sitt Hammarby mot Elfsborg.

Paulsen sänkte Elfsborg: "Något gjorde jag rätt"

Först ett drömmål. Sedan gav han Hammarby ledningen på nytt. Björn Paulsen blev stor matchhjälte mot Elfsborg.

|

Hammarby hade revansch att utkräva mot Elfsborg. Senast lagen möttes var i förra omgången, då avfärdades Bajen borta med 0–3.

Revansch skulle de också få, och det kan man tacka en viss dansk för.

Björn Paulsen blev med sina två mål matchhjälte när Hammarby vann med 2–1.

- Jag gjorde ju två mål så något gjorde jag rätt. Det var viktiga poäng för oss, säger matchvinnaren.

Inledde med drömmål

Det första – som var det fagraste – gjorde han efter 20 minuter. Han dribblade sig förbi Elfsborgs försvar och skickade sedan iväg en projektil som borrade sig in i Kevin Stuhr Ellegaards högra kryss.

- Det var ingen som pressade mig riktigt. Det var ett bra mål, säger Paulsen.

Hammarby skulle inte mäkta med att behålla ledningen särdeles länge.

Sju minuter senare kom Elfsborg fram i ett snabbt anfall. Elfsborg lät bollen gå som på ett snöre – till slut fick Daniel Gustavsson bollen framför sig och kunde dundra in kvitteringen bakom en chanslös Ögmundur Kristinsson.

Elfsborg dominerade inledningen av andra halvlek. Förgäves.

Björn Paulsen skulle återigen bli en nagel i ögat på bortalaget. Pa Dibba drev fram bollen på offensiv planhalva och smekte sedan iväg en fin stickare i djupet på en älgande Paulsen som sedan utan pardon skickade in 2–1 och sitt femte mål för säsongen.

Elfsborg jagade kvittering men Hammarby höll tätt och kunde inkassera tre poäng. Hammarby bröt i och med sin seger också Elfsborgs sju matcher långa förlustfria svit.

Aidoo lämnar

Mitt under matchen skulle också en övergång bli klar. Mittbacken Joseph Aidoo saknades i Hammarbys trupp mot Elfsborg.

Skälet?

Han befann sig i Genk för att slutföra sin övergång till klubben med samma namn.

"Joseph har haft en mycket fin utveckling i Hammarby och vuxit ut till en försvarsspelare av hög kvalitet. Han har gjort stor nytta för klubben under sin tid här och vi är glada för Josephs skull att han fått ta det här steget ut på kontinenten", säger klubbens sportchef Jesper Jansson till Hammarbys webbplats.