Dansken Thorbjörn Olesen.
Dansken Thorbjörn Olesen.

Olesen vill vara med och utmana om segern

Dansken Thorbjörn Olesen är den högst rankade spelaren i årets Nordea Masters. Under fredagen visade Olesen att han är på Hills GC utanför Mölndal för att vara med och slåss om segern i tävlingen. Dansken gick den andra rundan på fyra under par, 66 slag, och har avancerat till en delad tredjeplats.

ANNONS
|

Olesen, just nu 41:a på världsrankingen är i Sverige för att försöka säkra en plats i Europas Ryder Cup-lag till tävlingen som avgörs i Paris sista helgen i september.

28-åringen lär fixa det, om han i helgen fortsätter att spela som han gjorde under fredagen. Han inledde med fem birdies på det nio inledande hålen, men tappade något på vägen in där han noterade en birdie och två bogeys.

Dansken, som noterat fem topp 12-placeringar på sina åtta senaste tävlingar med segern i Italian Open i början av juni som kronan på verket, är dock i allra högsta grad med i tätstriden två slag efter den ledande fransmannen Clément Sordet som ännu inte inlett dagens spel. Olesen delar tredjeplatsen med bland annat dubble majorvinnaren Martin Kaymer som gick dagens runda på 67 slag, tre under par.

ANNONS

Förmiddagens spel bjöd på två hole in ones. Engelsmannen Chris Hanson inledde med att sätta bollen direkt i hål från 167 meter på det femte hålet. Fransmannen Sébastien Gros gjorde sin fullträff på det sjätte hålet, 180 meter långt.

Tävlingen pågår.

TT

ANNONS