"Superman" Hakeem Araba gjorde 1–1 för Örgryte i Göteborgsderbyt mot Gais i superettan. Arkivbild.

Oavgjort inför storpublik i Göteborgsderby

|

Göteborgderbyt mellan Gais och Örgryte i superettan i fotboll slutade 1–1 inför 10202 åskådare på Gamla Ullevi.

Simon Silverholt gjorde 1–0 för Gais via en väl avvägd chipp när Örgrytebacken Johan Hammar halkade strax före paus. Hakeem Araba, som spelade för Falkenberg i allsvenskan 2015–2016, kvitterade på straff.

I slutskedet firade Alibek Aliev 2–1 för Gais, men bollen låg inte still när frisparken som föregick målet slogs.

Den förre landslagsanfallaren Johan Elmander tvingades byta efter en knapp halvtimmes spel.

- Det var en känning, en liten lätt bristning. Vi vet inte hur allvarligt det är, sade Örgrytetränaren Sören Börjesson till C More.

Värnamos Melvin Frithzell var vaken från start borta mot Åtvidaberg. Anfallarens 1–0 i första minuten och 2–0 i den 13:e lade grunden för 3–1-segern.

Matchen mellan Norrby och Varberg slutade 1–1.