Färjestads Joakim Nygård (i mitten) gjorde två snabba mål mot Karlskrona.

Nygård slog till dubbelt för Färjestad

Tålamod? Det är inget för Joakim Nygård som bäddade för Färjestads seger mot Karlskrona, 5–3, med två snabba mål i andra perioden.

|

Efter första perioden mot ett disciplinerat och styrspelande Karlskrona i SHL-ishockeyn predikade Färjestads tränare Johan Pennerborn om tålamod. Som tur var för Karlstadlaget lyssnade inte Joakim Nygård.

Den 25-årige forwarden gjorde två mål på mindre än en och en halv minut och såg till att Färjestad ledde med 3–1 efter 2.40 i andra perioden.

Nygård delade ut lovord till kedjekamraterna.

- Det funkar jättebra. Vi får fast pucken, vinner andrapuckar och kan mala på. Det lossnade lite. Det är bra, säger han till C More.

Karlskrona reducerade genom förre FBK-spelaren Marcus Paulsson men Per Åslund gjorde 4–2 och när Rasmus Asplund skickade in 5–2 i den tredje perioden kunde publiken i Löfbergs arena börja fira.

Färjestads målkung Michael Lindqvist gjorde comeback efter hjärnskakning för en vecka sedan. Mot Karlskrona tvingades han av isen igen efter att i första perioden ha placerat sig i vägen för ett skott som träffade i trakten av nyckelbenet. Lindqvist spelade inte mer i matchen och kommer att undersökas på sjukhus under söndagen.