Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

1/46
ANNONS ▼

Mustafa Mohamed vann Prinsens Minne

Stjärnlöparen Mustafa Mohamed höll för favoritskapet, och vann herrarnas halvmara under Prinsens Minne. På damsidan vann etiopiern Medina Beriso. DM-segrare blev Michael Kälebo, IFK Halmstad, och Åsa Eriksson Halmstad OK.

– Det känns fint. Målet var att vinna, så det var skönt att jag klarade det, säger Mustafa Mohamed efter loppet.

Lagom till halvmarans start i Prinsens Minne började regnet ösa ner över löparna. Men det var inget som störde Mustafa Mohamed, som segrade i loppet på tiden 01:06:48.

– Det var lite tungsprunget på en del ställen där det var blött, men samtidigt var det behaglig temperatur, säger Mohamed.

Detta är tredje gången landslagslöparen springer Prinsens Minne. Han sprang halvmaran även 2015, och vann då också.

– Det är en väldigt bra tävling, och en fin bana, det är därför jag kommer tillbaka. Tyvärr var det inte lika mycket publik i år på grund av vädret.

Bland damerna vann etiopiskan Medina Beriso. Dessvärre pratar Beriso inte engelska, så någon segerintervju gick inte att ordna.

DM-segern i halvmaran gick till Michael Kälebo, IFK Halmstad, och Åsa Eriksson, Halmstad OK.

Michael Kälebo gick i mål som åtta, på tiden 01:16:03.

– Jag öppnade nästan lite för snabbt. Jag låg någonstans mellan fyra och sexa efter första milen. Så det gjorde nog att jag tappade lite mer på slutet, säger Kälebo.

– Men det känns kul att ta DM-guldet. Det var också målet jag satt upp för mig själv.

Åsa Eriksson slutade sjua, på tiden 01:26:11.

–  Målet för i dag var personbästa, vilket jag lyckades med. Så jag är jättenöjd. Jag har sprungit Prinsens några gånger tidigare och alltid tappat på slutet. Men i dag kändes det kontrollerat och bra, säger Eriksson.

En timme innan halvmaran gick också milloppet i Prinsens Minne. På herrsidan fick landslagslöparen David Nilsson se sig besegrad av etiopiern Meseret Yitbarek.

Yitbarek vann på tiden 30:45, och Nilsson gick i mål nio sekunder senare, på 30:54.

– Jag tror att tiden är den bästa jag gjort här, jag springer under 31 minuter och kommer tvåa, så det känns bra. Kanske hade jag haft chans på segern om jag varit i normalt slag, säger Nilsson, som ju sprang maraton i friidrotts-VM för en vecka sedan.

På damsidan vann Linn Nilsson, Hälle IF, på tiden 36:09.

Bästa lokala löpare på milen blev Simon Ottosson (34:57), IFK Halmstad, som slutade femma, och Anette Kroon (00:43:33), Simlångsdalens IF, som slutade tolva.

– Det var en hård öppning, när de längst fram drar på. Men jag lyckades bita i och hålla ut. Jag trodde att jag skulle kunna komma någonstans mellan femma och åtta, så det är jag nöjd med, säger Ottosson efter loppet.

MEST LÄST