Mardrömsstart. Marcus Svensson ligger en bra bit efter toppen efter den första rundan i EM.
Mardrömsstart. Marcus Svensson ligger en bra bit efter toppen efter den första rundan i EM.

Miss i slutet sabbade för Svensson

Halmstadgolfaren Marcus Svensson, 19, spelade under onsdagen den första rundan i amatör-EM i England. Det som länge såg ut att bli en bra inledning på tävlingen förstördes när Svensson gick tre slag över par på det 16:e hålet. – Jag spelade svinbra hela vägen i dag, förutom det hålet. Det känns väldigt surt, säger Svensson.

ANNONS
|

Marcus Svensson började tävlingen starkt och låg på två slag under par inför det 16:e hålet. Ett hål som skulle vara ett av de enklare på banan Walton Heath i England. Men då gick det helt galet för golfaren från Halmstad GK.

– Jag hookar in den i skogen, och får inte ut bollen ordentligt därifrån. Det känns otroligt tråkigt, jag hade nog varit med i täten om det inte var för det hålet. Man blir ju väldigt arg, efter att ha krigat i fyra och en halv timme såkastar man bort det på tio sekunder.

ANNONS

Missen gjorde att Svensson till slut hamnade på två slag över par, och har nu en bra bit upp till toppskiktet.

– Jag hade varit med i täten om det inte var för det hålet, jag hade kunnat hamna på minus tre med rätt marginaler, och då är jag fem slag efter ledaren, vilket inte är så mycket över tre dagar.

Svensson var inför EM tydlig med att han går för medalj, och ännu har han inte gett upp.

– Efter i dag ser det lite sämre ut. Men är jag bra med i morgon har jag en chans. Det beror på hur de i tätstriden spelar också, drar de iväg mer blir det svårt.

Marcus Svensson spelar 18 hål i dag och på fredag, och efter det spelar de som då är topp 50 en fjärde dag. Han är nu på en delad 90:e plats.

ANNONS