Andy Miele, målskytt för Malmö borta mot Örebro. Arkivbild.

Malmö har skakat av sig novemberformen

November var en dyster höstmånad för Malmö. Men i december har laget vunnit två gånger om. Andra raka segern kom efter 5–4 borta mot Örebro då Johan Olofsson avgjorde på straff i förlängningen.

|

- Vi var värda det här. Jäkligt skönt att vi fick bonuspoängen, sade matchhjälten till C More.

November var annars en mörk tid för Malmö Redhawks – laget tog bara tre segrar på nio matcher. Men december har börjat på bästa sätt för skåningarna. I lördags besegrades först Frölunda i Scandinavium där Malmö inte hade vunnit sedan 2003. Och på torsdagskvällen kom alltså andra raka segern borta mot Örebro.

Första perioden var fartfylld och chansrik. Efter åtta minuter tryckte Andy Miele distinkt in matchens första mål bakom Örebromålvakten Eero Kilpeläinen. Men ett par minuter senare tappade samme Miele pucken till Tom Wandell som bröt in framför mål och lirkade in kvitteringen förbi Malmömålvakten Jonas Gunnarsson.

Härligt dygn

Och efter drygt halva matchen skickade forwarden Glenn Gustafsson in 2–1 till Örebro efter en spelvändning. Ett härligt dygn för 19-åringen som i onsdags blev uttagen till den första JVM-truppen. Men två minuter före andra periodpausen kvitterade forwarden Johan Olofsson mycket snyggt när han först lurade en Örebrospelare och sedan sprätte upp pucken i krysset.

Och Johan Olofsson var nöjd med sitt mästerverk:

- Det är snyggt, jag drar min gubbe och trycker upp den i krysset. En skön revansch för oss som var inne på deras 2–1-mål, sade han till C More.

- Den är väl topp fem i varje fall, svarar Johan Olofsson när han ska värdera hur snygg fullträffen var hittills i karriären.

Kortvarig glädje

Tidigt i den tredje perioden tryckte Örebros Tyson Spink in 3–2 i nättaket efter en retur. Men hemmaglädjen blev kortvarig – då Malmös poängkung Frederik Storm lite turligt kvitterade till 3–3.

Sex minuter in i tredje perioden brände först Malmös Axel Wemmerborn först öppet mål och sedan vände spelet och Sakari Manninen fick ett halvt friläge och tryckte in 4–3 krysset.

Men när en halv minut återstod av ordinarie tid kvitterade till sist Daniel Zaar efter Malmö plockat ut målvakten och satsat på en extra utespelare. Och tidigt i förlängningen blev Johan Olofsson helt ren och nedriven – Olofsson tog sedan hand om straffen själv och satte den snyggt bakom målvakten Eero Kilpeläinen.