Tränande Premier League-profiler i het diskussion på Anfield. Manchester Citys Pep Guardiola, höger, och Liverpools Jürgen Klopp.

Mahrez straffsumpare i stormöte: "Hade stake"

Riyad Mahrez kunde avsluta en 15-årig segerlös svit på Anfield. Men Manchester City-yttern sköt högt över från straffpunkten och stormatchen i Premier League borta mot Liverpool slutade 0–0.

|

Förväntningarna var stora inför den prestigefyllda fotbollsmatchen i norra England mellan obesegrade Liverpool och Manchester City.

Men det blev i stället ett tajt stormöte utan större målchanser, fram till den 86:e minuten då mästarlaget City fick straff. Riyad Mahrez klev fram i utbytte Sergio Agüeros ställe. Yttern stegade fram och sköt bollen högt över utan att Liverpoolmålvakten Alisson behövde ingripa och matchen slutade 0–0.

Behåller ledningen

- Han (Mahrez) visade mod och stake. Det är vad det är... Sergio var utbytt, säger Citys tränare Pep Guardiola i Viasats sändning.

Trots straffmissen behåller Manchester City – som inte vunnit borta mot Liverpool i ligaspelet sedan maj 2003 – ledningen i Premier League. Men tabellen tätnade rejält under söndagen. City, Liverpool och Chelsea har nu samma poäng (20) i toppen och åtskiljs endast genom målskillnad.

Hazard sköt upp Chelsea

Chelsea besegrade Southampton på bortaplan med 3–0, bland annat sedan skyttekungen Eden Hazard gjort sitt sjunde mål på åtta ligamatcher. Ross Barkley och Álvaro Morata noterades för övriga mål för den nyblivna tabelltvåan.

Arsenal är ny fyra sedan franske anfallaren Alexandre Lacazette blivit matchvinnare i bortaderbyt mot Fulham och säkrat lagets sjätte raka seger i ligaspelet.

Anfallaren satte 1–0-målet efter en knapp halvtimme och 2–1-målet i inledningen av andra halvlek sedan André Schürrle reducerat för det 17:e placerade bottenlaget. Inhoppande tvåmålsskytten Pierre-Emerick Aubameyang och Aaron Ramsey såg till att det blev utklassningssiffror under de avslutande 25 minuterna.