Halländsk mästare. Svenske mästaren från 2016, Robin Ingvarsson från Varberg, tävlar i Laholms Springshow, som HP tv-sänder på söndag.
Halländsk mästare. Svenske mästaren från 2016, Robin Ingvarsson från Varberg, tävlar i Laholms Springshow, som HP tv-sänder på söndag. Bild: Roger Larsson

Mästarklass när HP tv-sänder ridsport

Två svenska mästare och fyra finalister från inomhus-SM i höstas – det är ett namnkunnigt startfält i Laholms Springshow i hästhoppning i helgen. Hallandsposten tv-sänder huvudklassen direkt på webben.

ANNONS
|

Robin Ingvarsson från Varberg, som vann SM-guld inomhus 2016 och tog brons utomhus 2017, och Niklas Arvidsson, Helsingborg, som vann SM-guld utomhus 2014 och har en hel hög silvermedaljer, anför startfältet i 1,40-klassen, som direktsänds på hallandsposten.se på söndag eftermiddag.

Bland de 46 startande finns även två andra finalister från inomhus-SM i Billdal i höstas i form av Jörgen Larsson, Vellinge, och Niklas Helsingius Måneschiöld, Varberg, liksom flera ryttare ur Hallands Equestrians elitlag.

Erfaren. Hans Delling, svensk mästare i fälttävlan 1992 med 50 år i tävlingssadeln, jobbar bakom kulisserna i Laholms Springshow. Han kommer även att fungera som expertkommentator i HP:s tv-sändning på söndag.
Erfaren. Hans Delling, svensk mästare i fälttävlan 1992 med 50 år i tävlingssadeln, jobbar bakom kulisserna i Laholms Springshow. Han kommer även att fungera som expertkommentator i HP:s tv-sändning på söndag. Bild: Jari Välitalo

– De som har varit här innan brukar uppskatta det här ridhuset för det är nästan det största i Sverige. Det är 44 meter brett och 70 meter långt och arenan är större än på Scandinavium. Därför är det ett bra tillfälle att hoppa över ifrån inomhussäsong till utomhussäsong här för det blir nästan som en utomhusbana, säger Hans Delling i Laholms RF:s tävlingsledning.

ANNONS

Laholms Springshow startar redan på fredagen med klasser över 1,10 och 1,20 meter höga hinder. På lördag och söndag avgörs tre klasser per dag.

Totalt väntas det bli cirka 500 starter under de tre dagarna.

1,40-klassen och Hallandspostens tv-sändning beräknas starta klockan 13 på söndag, men som alltid i ridsportsammanhang ska tiden tas med en nypa salt. Håll utkik på hallandsposten.se under helgen för uppdaterad information.

LÄS MER:Live-tv: Laholms Springshow

ANNONS