Emil Sylvegård gjorde 4–1-målet för sitt Linköping borta mot Mora, och firar därefter.

Linköping vann trots utvisningarna

Utvisningskavalkaden kunde ha kostat – men icke. Linköping både tog och återtog kontrollen när man besegrade Mora på bortaplan med 4–1.

|

Efter den första perioden såg det här ut att bli en kväll i Linköpings tecken i Mora. Andrew Gordon och Nick Sörensen hade med varsitt mål med kort mellanrum tagit upp de gästande östgötska lejonen i en 2–0-ledning.

Men Mora fick precis det de behövde när Andrew Rowe påpassligt petade in en retur och reducerade i de inledande sekunderna av period två.

Linköping skulle dock också göra sitt för att göra match av det hela igen.

Den andra perioden var sönderblåst och frustrerad, med hela sju tvåminutersutvisningar – där fem av dem tilldelades LHC-spelare.

Men trots numerära överlägen i alla möjliga matematiska former lyckades inte Mora förvalta alla utvisningar.

- Vi tar alldeles för många onödiga utvisningar. Då är det svårt att kontrollera vad som händer där ute, säger Linköpingstränaren Dan Tangnes i periodpaus till C More.

När Linköping i den tredje perioden bestämde sig för att sluta besöka Jalas arenas utvisningsbås lika ofta så fick man också tillbaka kontrollen i matchen – och började göra mål igen.

Först Derek Roy efter 43.09. Sen Emil Sylvegård fyra minuter senare. Hastigt och lustigt hade Linköping en tremålsledning och åter ett fast grepp om rodret.

Det greppet släppte man inte en andra gång.