Lindahl: "Otroligt bra försvarsspel"

En stark defensiv tog Sverige till OS-silver. EM-premiären mot Tyskland visade att den svenska defensiven fortfarande kan stå pall även mot tuffast tänkbara motstånd.

ANNONS
|

OS-resan från i fjol är känd. Sverige inledde med en katastrofal 1–5-förlust mot Brasilien innan man gick över till en defensivt fokuserad taktik som ledde hela vägen till olympiskt silver.

Måndagens EM-premiär mot Tyskland (0–0) tyder på att försvaret fortfarande blir grunden till eventuell svensk framgång.

Storspelade

Det, och en storspelande Hedvig Lindahl i målet.

- Det var kul att få göra några avgörande räddningar, men jag tycker att det här handlade om en laginsats. Man säger alltid så, men det här laget spelar otroligt bra försvarsspel. Och så som vi höll ytorna små för Marozsán, det var helt enormt. "Sempan" (Linda Sembrant) och Nilla (Fischer), tillsammans med (Caroline) Seger och Lisa (Dahlkvist) gjorde ett otroligt bra jobb i att minimera deras chanser, säger Hedvig Lindahl.

ANNONS

Tysklands storstjärna Dzsenifer Marozsán kom inte till så stora ytor som hon hade hoppats. Trots det var hon den som låg bakom det mesta och farligaste i det tyska anfallsspelet.

Högt i tak

Allra farligast var ett långskott, eller om det var en stenhård passning, som Mandy Islacker nickade mot mål från nära håll men som Lindahl räddade.

- Seger tolkade det som ett skott av Marozsán, som hon i princip sköt i huvudet på Islacker. Hon får en konstig touch så det blir en reaktionsräddning, jag får upp en hand och den går över. Jag är ganska reaktionssnabb, det är bra att det kommer till användning.

Ett par svettiga räddningar till trots kände Hedvig Lindahl att Sverige hade bra kontroll på Tyskland. Och hon ser det svenska försvaret som kanske ännu bättre nu än under OS i Rio.

- Det jag skulle säga är att vi är ett ännu mer sammansvetsat gäng och vi kan verkligen ha högt i tak i laget. Man kan säga "nu får ni fan flytta på er", utan att det är någon som blänger på en och bara "håll käften". Vår kommunikation där ute på planen... det är många som samarbetar på ett väldigt bra sätt. Det tror jag är nyckeln till väldigt mycket.

ANNONS
Breda/Arnhem, TT:s utsände

ANNONS