Framgångsrik duo. Lina Forsberg från Halmstad och hästen Caloj slutade tolva individuellt och sexa i lag vid junior-EM i fälttävlan på Irland.
Framgångsrik duo. Lina Forsberg från Halmstad och hästen Caloj slutade tolva individuellt och sexa i lag vid junior-EM i fälttävlan på Irland.

Lina Forsberg bäst från Norden i junior-EM

Junior-EM på Irland blev lyckat för Lina Forsberg. Halmstadryttaren blev inte bara bästa svensk – utan bäst från hela Norden. – Det har gått jättebra. Jag är jättenöjd med min häst, säger hon.

ANNONS
|

Lina Forsberg, 17, gjorde sitt andra junior-EM i fälttävlan i irländska Millstreet, men det första på nya hästen Caloj.

För ett år sedan blev hon 22:a och näst bästa svensk på Kaizen i Italien.

Nu slutade hon tolva individuellt och hjälpte det svenska laget till en sjätteplats.

–Motståndet i år var helt sjukt. Det var jättehög standard på alla ryttare och så mycket bättre kvalitet är förra året. Därför är jag så himla nöjd med min tolfteplats och att jag kunde vara med i topp 15. Jag och min häst presterade så gott vi kunde, säger Lina Forsberg.

Hon och Caloj låg på 17:e plats efter den inledande dressyren på 43,80 straffpoäng, men var felfria i terrängritten och avancerade till elfte plats.

ANNONS

En rivning i den avslutande banhoppningen gav dock fyra fel, totalt 47,80 straff, och ett kliv bakåt i resultatlistan till tolfte plats.

Forsberg om rivningen:

– Det var en linje som gick från en oxer till ett räcke, fem steg.Han hoppade rätt stort på oxern och så satte jag inte upp tillräckligt på de fem stegen utan det blev trångt och då rev han. Men sedan hoppade exakt enligt planen och var jättefin och jättefräsch.

EM-guldet gick till brittiskan Isabelle Upton före tyskorna Gesa Staas och Emma Brüssau.

För Lina Forsberg väntar snart ett nytt mästerskap:

– NM går 5–6 augusti i Hovdala, så det är bara hem och träna den andra hästen medan Caloj ska få en ordentligt vila och kanske gå SM senare i år.

Läs också: Lina Forsberg redo för nytt EM – på ny häst

ANNONS