Leksands nya sportchef Thomas Johansson tog plats i båset under hemmamatchen mot Oskarshamn. Det hjälpte inte, då Leksand åkte på sin nionde raka förlust i hockeyallsvenskan.

Leksands kris växer: "Inte tillräckligt bra"

Leksand är i fortsatt fritt fall i hockeyallsvenskan. Hemma mot topplaget Oskarshamn kom nionde raka förlusten, 0–3 inför glesa läktare.

|

I takt med att Leksand har staplat förlusterna på hög har publiken tunnats ut hemma i Tegera arena. En hel del talar för att den trenden fortsätter efter fredagens match mot Oskarshamn.

Det hjälpte inte att nya sportchefen Thomas Johansson tog plats i båset bredvid tränaren Leif Carlsson, för att ge laget extra energi. Leksand kunde inte rå på topplaget Oskarshamn, som vann med klara 3–0 och därmed tog över serieledningen från AIK.

Tuff start

Leksands självförtroende var stukat redan när matchen inleddes, och inte blev det bättre av starten. Redan efter tre minuter spelade Jonas Engström fram Filiph Engsund, som hade placerat sig vid den bortre stolpen och enkelt kunde peta in 1–0 till Oskarshamn.

Finländaren Janne Kivilahti satte 2–0 i början av den andra perioden och halvvägs in i matchen utökade hans landsman, Arsi Piispanen, ledningen ytterligare. Piispanen stod för ett konstmål när han med ryggen mot Leksands målvakt petade puck och klubba mellan sina egna skridskor och vispade upp pucken i nät.

- Nu blev det en tråkig start igen, vi fick 0–1 och fick jaga lite grand. Det är där vi har varit de senaste månaderna, vi får jaga och jaga och jaga. Det blir jobbigt, säger Linus Persson till P4 Dalarna.

Missade frilägen

För Leksand är den bristande effektiviteten ett av de stora problemen, något som blev tydligt i den sista perioden. Då hade hemmalaget flera chanser att reducera, bland annat missades två solklara frilägen, utan att få hål på Oskarshamns Christoffer Rifalk.

Medan Oskarshamn toppar tabellen har Leksand nu halkat ner till nionde plats, 21 poäng från förstaplatsen.