Ledning två gånger om räckte inte för Halmia

Halmia ledde mot Hittarp två gånger om på bortaplan, efter frisparksvariant och straffmål. Ändå blev det förlust för de rödvita.

|

Hittarp 3

Halmia 2

Men målskyttet i Halmias match mot Hittarp inleddes med en riktig delikatess.

I den 28:e minuten får Halmia ett bra frisparksläge, sedan Alexander Sakac blivit nergjord.

Då hoppar Isak Pettersson över bollen, och springer förbi motståndarmuren och kan få en passning i djupet av Besart Zeqiri.

Hittarps försvar ställs av varianten, och Pettersson kan enkelt rulla in bollen till 1-0 i en riktig VM 94-kombination.

– Det är grabbarna själva som har hittat på den och pratat ihop sig, en riktigt snygg variant, säger Halmias tränare Anders Wahlin om målet.

1-0 stod sig sedan till halvtid, utan några stora farligheter åt något av hållen.

I början av andra hade Hittarp mycket boll, men Halmia var ofta farliga i omställningarna.

Bland annat när Ronny Sabo kommer i friläge och rundar målvakten efter en timme. Dessvärre kom Sabo ur vinkel till avslutet och en försvarare kom i mellan.

Men i stället för 2-0 kom 1-1 genom Peter Milata i den 69:e minuten.

Efter balängesmålet blev Halmia hungrigare, och inhoppande Emil Håkansson blev gång på gång farlig när han tog sig förbi på sin vänsterkant.

I 74:e minuten fick han också straff med sig, efter en dribblingsräd. Ronny Sabo gjorde då inget misstag från elva meter, och Halmia ledde med 2-1.

Men bara tre minuter senare kvitterade Hittarps André Kopfinger, efter Halmia slarvat med bollen på egen planhalva.

Fem minuter från slutet fick Isak Pettersson chans att bli trepoängshjälte för Halmia. På returen på Emil Håkanssons skott hade han öppet mål, men fick inte till avslutet och sköt över.

På övertid avgjorde istället Adrian Hallsö matchen till 3-2, på ett skott utanför straffområdet efter en hörna.

– Jag lider med killarna. Vi gör en kanonmatch och skapar enormt mycket målchanser. Jag tycker vi ska avgöra matchen i början på andra, säger Anders Wahlin.

Halmia fick också klara sig utan sin skadade skyttekung Luk Lugonjic.

– Det klart han är viktig för vårt målskytte, en poängspelare. Men samtidigt gör de andra det bra i dag, avslutar Wahlin.