Hemmaekipage. Miqe Ohlsson och Playboy slutade femma i Björbäcks nationella dressyr.
Hemmaekipage. Miqe Ohlsson och Playboy slutade femma i Björbäcks nationella dressyr.

Landslagsryttaren femma på hemmaplan

Björbäcks landslagsryttare Miqe Ohlsson lyckades inte upprepa fjolårets tredjeplats i helgens nationella dressyrtävling på hemmaplan, som även var genrep inför SM.

ANNONS
|

Miqe Ohlsson och hästen Playboy red huvudklassen FEI Grand Prix på söndagen, men lyckades inte fullt ut utan slutade femma.

– Det var rätt mycket missar. Men jag är inte så rutinerad på den här nivån. Det är andra säsongen och sjunde starten för honom, säger Miqe Ohlsson.

Slutpoängen blev ändå rätt hyggliga 65,100 procent.

– Jag blev lite chockad, men kändes i och för sig fin mellan missarna.Det är en fantastisk häst.

Ohlsson och Playboy ingår sedan i vintras i landslagets observationsgrupp B, vilket bland annat har inneburit träningar för Louise Nathhorst och världsstjärnan Tinne Vilhelmson-Silfvén.

– Det har hjälpt jättemycket, säger han.

ANNONS

Nu laddar Björbäcksduon för SM på Strömsholm om två veckor.

– Vi ska dit och ha kul. Har man tur, får fart på honom och får en bra runda så kanske, kanske det finns en liten möjlighet att komma bland de 15 bästa.

Jacob Nörby-Sörensen, Helsingborg, vann Grand Prix-klassen på Chupa Chup A.S. på 70,900 procent. Men mest känd var fyran: rutinerade danskan Anne Grethe Törnblad på Sweet Simon (65,133). Törnblad, 65, tog OS-silver 1984 i Los Angeles.

Totalt gjordes 329 starter på lokal, regional och nationell nivå under tre dagar på Björbäcks anläggning.

Mest framgångsrika lokala ryttaren var Hallands Equestrians Stina Åhsberg, som vann en klass varje dag på mångsidige Contez Humlan, som hon även rider i hoppning och fälttävlan. Duon vann fredagens och lördagens Medelsvår C:1 samt söndagens Medelsvår C:2.

Laholmsortens Annica Strömberg tog hem Lätt B:2 på Honey.

ANNONS