Klart godkänt. Hallands Equestrians lagledare Peter Månsson gjorde tummen upp efter fjärdeplatsen i den elitallsvenska debuten i Skövde.
Klart godkänt. Hallands Equestrians lagledare Peter Månsson gjorde tummen upp efter fjärdeplatsen i den elitallsvenska debuten i Skövde.

”Klart godkänt” av Hallands Equestrians

Nyuppflyttade Hallands Equestrians från Laholm slutade fyra när den första omgången i Elitallsvenskans västra grupp hoppades i Skövde.

ANNONS
|

– En placering sämre än vad jag ville, men ändå klart godkänt. Vi hade lite för mycket fel på våra två första ryttare tyvärr. Men det är alltid mycket nerver inblandade så fort det blir laghoppning. Det är svårt, säger lagledaren Peter Månsson.

Varje lag i Elitallsvenskan består av fyra ekipage, varav de tre bästa räknas.

För Hallands Equestrians kom strykningen direkt då Lovisa Nätterqvist, som var först ut på Poetic Charm, blev utesluten.

Veronica Kärrström på No Name fullföljde, men drog på sig elva fel.

– Lovisa trillade av i en trekombination och Veronica hade problem med samma trekombination. De hade hängt upp en banderoll precis vid hindret som hästarna tittade till på lite och bromsade, och då räckte de inte fram i kombinationen, berättar Peter Månsson.

ANNONS

Josefine Hallengren var nära en felfri ritt ombord på Cheerful, men belastades med fyra fel.

Stina Åhsberg på Hip Hop Chanti knöt dock ihop dagen på ett starkt sätt med en ”nolla”.

Varbergs RK vann deltävlingen trots att man bara ställde upp med tre ryttare – som alla red felfritt.

Omgång två och tre avgörs på Åby travbana 5–7 maj. De tre bästa lagen sammanlagt går vidare till SM-semifinal.

–Det finns fortfarande inom räckhåll. Men då måste det vara topp två-placeringar i de två kommande tävlingarna, säger Månsson.

Läs också: Från nystartad klubb till elitlag på tre år

ANNONS