Hammarbys Imad Khalili. Arkivbild.

Khalili räddade poäng till Hammarby

Gais Edin Hamidovic såg ut att ha sänkt Hammarby med sina två mål. Men i 88:e minuten räddade Imad Khalili ett kryss för Hammarby i 3–3-matchen. Nu är det tajt i toppen av grupp 8 om kvartsfinalplatsen i Svenska cupen.

|

Edin Hamidovic satte segermålet i den första Svenska cupen-gruppspelsmatchen mot Elfsborg. I den andra var han på väg att ge Gais tre nya poäng borta mot Hammarby i Stockholm.

Först serverades Hamidovic fint av Dusan Djuric och sparkade in kvitteringsmålet 1–1 mellan benen på Benny Lekström.

Gais August Wängberg gjorde 2–1 efter att ha tagit reda på ett misslyckat skott från just Hamidovic som sedan var påpassligt framme efter en hörna och utökade till ledningen till 3–1 en bit in i andra halvlek.

Sedan inleddes upphämtningen av Hammarby. Pa Dibba satte reduceringen kort efter Hamidovics andra mål. Och matchuret stod på minut 88 när Imad Khalili touchade in kvitteringen och räddade ett poäng till "Bajen".

Nu står både Gais och Hammarby på fyra poäng vardera i grupp 8. Elfsborg, som slog Vasalund borta med 4–0, ligger ett poäng bakom. Elfsborg och Hammarby möts i den sista gruppmatchen, medan Gais möter Vasalund hemma.

Försenat i Gävle

Hemma på ett kallt Grimsta vann BP det allsvenska nykomlingsmötet med Dalkurd (2–0). Marko Nikolic inledde målskyttet med att ta vara på en förlupen hemåtnick från Leonard Pllana i Dalkurd och skickade in sitt första tävlingsmål för Brommapojkarna. Tidigt i andra nickade nyförvärvet Martin Rauschenberg in 2–0 efter hörna.

Nyallsvenska BP har nu tagit två raka segrar och toppar grupp 1 tillsammans med Malmö på sex poäng. För Dalkurd, också nykomling i årets nalkande allsvenska, blir den sista gruppspelsmatchen mot Gefle betydelselös, då de tillsammans med Gefle står på noll poäng.

Matchen mellan Gefle och Malmö fick skjutas upp på grund av ett kraftigt snöfall i Gävle. Men snöfallet avtog och matchen kom igång fyra timmar försenad. Då var de regerande svenska mästarna numret större än superettanlaget och vann med klara 3–0.

MFF och BP gör nu upp i den sista gruppspelsomgången om avancemangsplatsen.

Häcken tog ny seger

Häcken trummar på och tog också sin andra raka seger när man besegrade Boråslaget Norrby borta med 4–0. Nu väntar en gruppfinal mot Gif Sundsvall om kvartsfinalplatsen, då båda lagen står på sex poäng.

Sirius åkte på en oväntad förlust, 1–2, borta mot superettanlaget Varberg. Nu ligger de i botten av grupp 7 med en inspelad poäng. Men de har fortfarande möjlighet att nå första platsen, i sista gruppspelsomgången möter de den allsvenska kollegan IFK Göteborg, som leder gruppen på fyra poäng, hemmaseger där kan ta dem upp på första plats.

Kalmar tog tre poäng mot den allsvenska nykomlingen Trelleborg efter seger hemma med 2–1 och övertog ledningen från Östersund i grupp 5, men med en match mer spelad