Fotbollförbundets ordförande Karl-Erik Nilsson. Arkivbild.
Fotbollförbundets ordförande Karl-Erik Nilsson. Arkivbild.

Karl-Erik Nilsson: "Vi gläds med Piteå"

Svenska fotbollförbundets ordförande Karl-Erik Nilsson var på plats i Göteborg för att se upplösningen på guldjakten. Nu hamnade guldet i Piteå.

ANNONS
|

Kronprinsessan Victorias pokal fanns på plats på Nya Ullevi. Redo att delas ut till nykorade svenska mästare. Men serieledande Rosengård nådde inte ända fram och guldet gick till Piteå efter seger mot Växjö.

Ändå är SvFF:s ordförande Karl-Erik Nilsson lyrisk över årets säsong:

- Det här är en fantastisk damfotbollssäsong som avslutas på det mest dramatiska sätt man kan tänka sig, säger han till TT kort efter avgörandet.

ANNONS

Och han tvekar inte att hylla spelarna i damallsvenskan.

- Det finns ingen liga i världen som kan visa upp något liknande. Dramatik i topp och dramatik i botten.

Även experten och tidigare landslagsspelaren Frida Östberg är uppsluppen och glad efter att Piteå tagit hem guldet – även om också hon, på plats i Göteborg, gick miste om att se det lajv.

- Piteå, alltså vilket lag. Det är verkligen en fantastisk prestation och jag tycker att Stellan Carlsson verkligen har byggt det här under en lång period, och de här yngre spelarna som kommer in och tar plats… Julia Karlenäs, vilken säsong, och Nina Jakobsson – det finns ju många att nämna, säger Östberg.

TT: Vad betyder det här för svensk fotboll?

- Jättemycket såklart. Och framför allt för Piteå som nu ska ut i Champions League och marknadsföra Sverige som det här laget uppe i norr. Riktigt bra och viktigt för regionen också.

ANNONS
TT

ANNONS