Morajubel på Hovet efter Andrew Rowes kvittering till 1–1.
Morajubel på Hovet efter Andrew Rowes kvittering till 1–1.

Kalldusch i comebacken för Engqvist

Slutspelet närmar sig i SHL-ishockeyn. Då hälsar Djurgården en av lagets viktigaste spelare välkommen tillbaka. Centern Andreas Engqvist gjorde comeback efter hjärnskakning i förlustmatchen mot Mora, 2–3 efter straffar.

ANNONS
|

Förbundskaptenen Rikard Grönborg höll i det längsta, förgäves, en OS-plats öppen för stjärncentern Andreas Engqvist. Djurgårdens tränare Robert Ohlsson har också längtat.

Med en vecka kvar av grundserien i SHL var Engqvist tillbaka på isen efter hjärnskakningen han ådrog sig den 26 december förra året.

Engqvist tog emot tacklingen som skulle hålla honom utanför laget i 20 matcher mot Mora, från Robin Johansson. Han gjorde comeback mot samma lag men trots att det var nästjumbon som kom till Hovet blev det bara en poäng för tabelltvåan, 2–3 efter straffar.

ANNONS

- Vi spelar bra stora delar av matchen och borde sätta några fler puckar. Vi är värda minst två poäng men deras målvakt (Christian Engstrand) är bra, säger Engqvist.

Den 30-årige centern tror att tre matcher och två veckor till – de sex första lagen i grundserien går in i slutspelet den 18 eller 19 mars – räcker för att han ska nå 100 procent igen.

Siktar på SM-guld

Han fick gott om speltid redan mot Mora och stod för en assist till Djurgårdens 2–1-mål i början av andra perioden.

- Flåset kändes bra. Tajmingen... den får komma mer och mer. Jag har varit borta ett tag men jag hoppas att jag inte har glömt allt, säger Engqvist.

I slutspelet är det en sak som gäller.

- Vi känns starka och har vunnit mot många bra lag. Målet är helt klart SM-guld, säger han.

ANNONS

Robert Ohlsson gläds åt att ha Andreas Engqvist tillbaka i laget inför den avgörande delen av säsongen.

- Det är viktigt. Han är väldigt, väldigt duktig. Nyttig i alla spelformer och en av ligans bästa spelare. Han behöver lite tid men jag tror att vi kommer att få se mer och mer av Engqvist, säger han.

"Livsviktig" seger

Mora slåss med näbbar, klor och vassa straffar för att kravla sig över kvalstrecket.

Emil Bejmo och David Kase såg till att det blev två poäng mot Djurgården efter att den sistnämnde kvitterat till 2–2 i den tredje perioden och förlängningen slutat mållös.

- Vi får tacka för poängen. Med tanke på hur det såg ut i andra perioden (4–23 i skott på mål) ska vi inte vara i närheten. Vi blir tillbakatryckta och passiva och det är "Engan" (Engstrand) som räddar oss, säger tränaren Johan Rosén.

ANNONS

Mora är tre poäng bakom torsdagens motståndare Örebro, som vann borta mot Färjestad, med tre omgångar kvar.

- Det blir tufft hela vägen in. Vi måste göra vårt och eftersom Örebro vann var den här segern livsviktig, säger Rosén.

TT

ANNONS