Charlotte Kalla på prispallen tillsammans med Vibeke Skofterud, till höger, efter en världscuptävling 2011 i Norge. Arkivbild.
Charlotte Kalla på prispallen tillsammans med Vibeke Skofterud, till höger, efter en världscuptävling 2011 i Norge. Arkivbild.

Kalla vill hjälpa Norge i sorgearbetet

Charlotte Kalla gör det hon kan för det norska längdskidlandslaget efter Vibeke Skofteruds död.

ANNONS
|

I söndags avled 38-åriga Vibeke Skofterud, OS-guldmedaljör i stafett i Vancouver 2010, efter en vattenskoterolycka på ön St Helena utanför Arendal i Norge. Under onsdagen inleds rullskidtävlingen Blinkfestivalen i Sandnes, med stora delar av världseliten på plats – bland annat Charlotte Kalla som hoppas hjälpa Norges landslag i sorgen efter Skofterud.

- I sådana här sammanhang har vi en väldigt bra sammanhållning i skidvärlden, vi stöttar varandra. Jag hoppas att jag kan hjälpa dem i sorgearbetet, säger Kalla till Aftenposten.

ANNONS

Tidigare konkurrent

Svenska längdskidstjärnan Charlotte Kalla, som flera gånger tävlat mot Skofterud, visade omgående sitt stöd i samband med dödsbeskedet redan i förra veckan.

"Den tragiska nyheten kom som en chock för mig. Det känns obehagligt och svårt att ta in att en sån levnadsglad, positiv och energifylld idrottskamrat som Vibeke Skofterud inte längre finns med oss. Vibeke var en av mina förebilder när jag kom på landslaget. En positiv person och glädjespridare som verkligen bidrog till den fina sammanhållningen med det norska laget", skrev den nyblivne 31-åringen då i ett uttalande till Aftonbladet.

"Obegripligt"

Familjen till Vibeke Skofterud publicerade senare under onsdagen ett öppet brev med information om när begravningen ska ske.

"Vi upplever de svåraste och tuffaste dagarna en familj kan uppleva. Att förlora vår kära Vibeke kan inte beskrivas med ord. Det är obegripligt att vår dotter, syster och flickvän inte finns längre", skriver familjen.

Rättad: I en tidigare version av den här texten stod det att Blinkfestivalen inleds under torsdagen.

TT

ANNONS