EM-tia. Vidar Johansson sprang i helgen hem en tiondeplats i 3 000 meter hinder på U23-EM i Polen. 
EM-tia. Vidar Johansson sprang i helgen hem en tiondeplats i 3 000 meter hinder på U23-EM i Polen. 

Johansson sprang hem tiondeplats i U23-EM

Halmstadbon Vidar Johansson sprang under sönadgen hem en tiondeplats i 3 000 meter hinder på U23-EM i Polen. Han hade femte bästa tid i försöken, men höjde sig inte i finalloppet.

ANNONS
|

– Det var tyvärr tungt i finalen. Jag har varit skadad de senaste två månaderna, vilket gjort att jag inte kunnat träna ordentligt och har förlorat mycket löpträning, säger Vidar Johansson, som tävlar för Göteborgsföreningen Sävedalens AIK.

Men det började däremot riktigt bra för 20-åringen i fredagens försök i Bydgoszcz. Han trotsade en tidigare inflammerad vad och sprang i mål med femte bästa tid av alla deltagare med 8:46.13. Det var bara en sekund från hans personbästa på distansen.

– Jag tycker att det var en skön känsla. Det var riktigt piggt. Det var bara synd att jag inte kunde få till det i finalen, säger han.

ANNONS

För i finalen gick det nämligen inte lika fort för Halmstadbon. Han sprang i mål på tiondeplats, drygt femton sekunder långsammare än i försöket med 9:00.81.

– Det fanns inga krafter. Jag var för dåligt tränad, vilket beror på skadehistoriken. Det finns en förklaring till att jag inte återhämtade mig snabbare från försöket, säger han och fortsätter:

– Jag ville dock egentligen att det skulle gå lite långsammare i försöket för att spara mer krafter, men samtidigt behövde jag springa så pass fort för att ta mig vidare.

Johansson får i stället ta nya tag till SM och Finnkampen i höst.

– Jag ska försöka att träna på hårt de närmsta tre, fyra veckorna och fokusera på lite grundträning för att få tillbaka träningen som jag missade i våras. Jag får satsa på SM och förhoppningsvis Finnkampen.

ANNONS