Lägger av. Halmstad Hammers tappar flera tongivande spelare, däribland lagkaptenen Sebastian Kölzow Isaksen som slutar med hockeyn.
Lägger av. Halmstad Hammers tappar flera tongivande spelare, däribland lagkaptenen Sebastian Kölzow Isaksen som slutar med hockeyn.

Trotjänare slutar i Halmstad Hammers

Halmstad Hammers står inför en generationsväxling. Lagkaptenen Sebastan Kölzow Isaksen, backen Pontus Larsson, veteranen Henrik Reis och troligtvis även Johan Andersson lägger skridskorna på hyllan.

ANNONS
|

– Det är alltid tråkigt när det gamla gardet slutar. Killarna har varit fantastiska och vi har haft stor nytta av dem i klubben, men nu får vi tacka för den tid som varit, säger Niklas Söderström, sportchef i Halmstad Hammers.

Division 1-klubben har också tappat Sebastian Thuresson till seriekonkurrenten Helsingborg och målvakten Jonathan Sääf försvinner bort han med, men har inte gjort klart med någon ny klubb.

– Till stora delar kommer det att bli mycket nytt i laget. Vi får fylla på en hel del på backsidan, men det kommer att hända en hel de närmaste veckorna, avslöjar Söderström, som gjort klart med en ersättare till Sääf.

ANNONS

Oliver Eriksson heter han, är 21 år och har vaktat kassen i division 1-laget Borlänge den senaste säsongen.

– Vi har fått jättebra vitsord. Oliver har gått på Örebros hockeygymnasium och spelat superelithockey i Örebro under juniortiden innan han tog klivet till Borlänge. Det är en duktig målvakt med bra storlek (1,89 lång), berättar ”Söder”.

Mycket talar också för att Martin Pärna återvänder hem till Halmstad. 22-åringen har lyckats bra i Värnamo i division 2 och gjort 45 poäng på 32 matcher.

– Han har inte skrivit på någonting ännu, men vi hoppas att det ska lösa sig. Jag såg Pärna i kvalet mot Varberg och han gjorde det riktigt bra där. Det skulle vara kul att ge en sådan kille chansen här.

För Sebastian Kölzow Isaksen väntar lugnare tider. 28-åringen, som fick hjärtproblem i vintras men kom tillbaka, har bestämt sig för att sluta spela ishockey.

– Det är en massa små anledningar till beslutet, men det viktigaste skälet är det inte finns tid längre, säger ”Kölle”.

Han fortsätter:

– Det var jobbigt att kombinera hockeyn med heltidsjobb redan när man var singel. Nu när jag har hus och familj, en tvååring hemma och ytterligare ett barn på gång, ja, då går det inte att få ihop det längre hur mycket man än hade velat.

ANNONS

Kölzow Isaksen har gjort sex säsonger i Hammers och varit i play off till allsvenskan vid tre tillfällen.

– Det är roligt att spela viktiga matcher, men dessvärre har det inte blivit så många genom åren. För att hävda oss bättre hade vi behövt gå till allettan oftare, tror han.

Kan du tänka dig en roll inom hockeyn i framtiden?

– Jag har haft kul och trivts bra i Hammers, men det känns faktiskt riktigt skönt att slippa tänka på kontraktskrivning och sommarträning just nu. Men man vet aldrig om det börjar kila i fingrarna igen och då kanske jag tar med hjälmen och klubban ner för att träna med Hammers andralag.

ANNONS