Jämnt genrep. Joakim ”Pajen” Persson försökte åka ifrån sin bevakning mot Tyringe, men det var gästerna som fick sista ordet.
Jämnt genrep. Joakim ”Pajen” Persson försökte åka ifrån sin bevakning mot Tyringe, men det var gästerna som fick sista ordet.

Skador i Hammers oroar inför seriestarten

Nä, det gick inte den här gången heller! Halmstad Hammers fick ingen revansch på Tyringe utan fölli genrepet i Halmstad arena ishall med 2–3 efter förlängning.

ANNONS
|

Träningsmatch

Hammers 2

Tyringe 3

(1–0, 0–2, 1–0, 0–1)

– Vi har spelat sju matcher under försäsongen med blandade resultat, men vi har lärt oss en massa och nu handlar det om vad vi gör av det när det roliga börjar. För vår del gäller det att ha tålamod och jobba metodiskt, säger Hammerstränaren Fredrik Johansson inför division 1-starten mot just Tyringe i arenan nästa lördag.

Förlusten i går var ett stort steg framåt jämfört med för någon vecka sedan då Hammers gick på en riktig 2-7-mina i Tyringe.

ANNONS

Den här gången var det betydligt jämnare och tillfälligheter avgjorde efter 2.30 i förlängningen. Hammers slarvade med pucken i egen zon och Erik Åhlén kunde skicka in den avgörande pucken bakom storspelande hemmamålvakten Elias Axelsson Svensson.

– Det är som det är. Vi förlorar på ett misstag, men jag tycker ändå att det finns en hel del ljuspunkter, konstaterar Johansson.

Han fick se sitt Hammers göra en riktigt bra första period med högt tempo och bra kombinationsspel. Därför kom ledningsmålet full logiskt efter 7.06 genom Erik Borg.

HH fortsatte sedan offensiven och hade ett flertal chanser till både 2–0, men i andra perioden blev det ombytta roller.

Skåningarna fick betydligt mer att säga till om och vände på matchen efter mål av Christoffer Rask och sedermera Dennis Svensson i spel fem mot fyra.

– Vi blev straffade av alla utvisningar, men i tredje perioden tycker jag att vi hittade tillbaka igen och kvitterade efter tio minuter.

Jo, Kim Jonsson fick fritt skottfält och dundrade in 2–2 sedan Jacob Strandberg förarbetat.

Därefter hade båda lagen chans att avgöra, men framför allt Axelsson Svensson briljerade och höll sitt mål fritt från påhälsning. Det finns mycket som talar för att han får förstaspaden i Hammers anno 16/17.

ANNONS

Bra var också första-femman med Sonny Karlsson, Joakim Persson och målskytten Borg.

Unga Hammers väger lite för lätt fortfarande, men det finns mycket potential i truppen.

– Det vi behöver förstärka upp inför säsongen är powerplay och boxplay. Det kommer att bli två oerhört viktiga faktorer – framförallt måste vi ha fler skott mot kassen när vi är fem mot fyra.

Hammers har dock problem med skador och saknade en hel femma mot Tyringe. Björn Hjärpe har drabbats av hjärtmuskelinflammation, Marcus Borgh har bekymmer med ett knä och Anton Avehag är lårskadad.

Därför kan det bli aktuellt med förstärkningar.

– Vi tittar på vad som finns på marknaden eftersom vi har några långtidsskadade. Vi får se vad som händer, säger Fredrik Johansson.

ANNONS