Fotledsskadad. Halmstad Hammers poängkung Erik Borg rullades ut på bår i förlustmatchen mot Dalen. De första rapporterna talade om en fraktur i foten.

Poängkungen skadad – kan bli borta resten av säsongen

Ny förlust mot mardrömsmotståndaren Dalen och Halmstad Hammers är tillbaka som jumbo i Hockeyettan. Dessutom skadade sig poängkungen Erik Borg så illa i foten att han troligen är borta resten av säsongen.

|

Hockeyettan södra vår

Dalen 2

Hammers 1

(1–1, 0–0, 1–0)

Det var en riktigt sexpoängsmatch i Skandiamäklarna Center i Norrahammar i går och återigen – för fjärde gången av fem möjliga i vinter – drog Dalen det längsta strået.

– Jag tycker att vi gör en bra insats. Vi jobbar hårt och blockerar skott, men får inte mål på våra chanser. Det känns surt, suckar Johansson.

– Men nu gäller det att vi älskar det här läget. Tre matcher återstår och då kan vi inte deppa ihop och tycka att det är otäckt. Nu handlar det om att göra ett bra jobb för det lönar sig förr eller senare, fortsätter han.

Hammers fick ändå en bra start på matchen. Redan efter fyra minuter blev Björn Hjärpe helt fri framför Dalen-målet och lyfte pucken iskallt över målvakten David Elmgrens benskydd till 1–0.

Sekvensen tidigare väckte dock hemmaspelarnas ilska då Niklas Bunnstedt delade ut en saftig tackling vid sargen. David ”Tuppen” Fredriksson var som vanligt framme och snackade med domarna, men fick inte gehör för sina argument om utvisning.

Men han skulle låta klubban tala den här gången i stället.

14 sekunder före första vilan kunde Fredriksson sätta 1–1 bakom en storspelande Elias Svensson och i början av tredje perioden blev ”Tuppen” frispelad i slottet och tryckte säkert in 2–1.

– Han gjorde ett psykologiskt viktigt mål i slutet av första och dessvärre är det han som sedan får läget när det blir 2–1. Fredriksson är bra och kan avgöra matcher, säger ”Fredda”.

Jo, veteranen var skillnaden mellan de båda lagen den här kvällen.

Gästerna gjorde sedan allt för att få till ett kvitteringsmål, men varken en fri Martin Pärna eller Aleksei Sibirtsev lyckades förvalta lägena framför Dalens kasse. I slutet plockade Hammers ut målvakten utan att få till något framåt.

Hammers fick forwarden Erik Borg skadad i första perioden när han oturligt fastnade i en duell i Dalens zon. Poängkungen blev liggande på isen ganska länge innan han rullades ut på bår för vidare färd till sjukhus i Jönköping.

– Det är en fotledsskada. Ambulanspersonalen pratade om en fraktur, men det har vi inte fått bekräftat, slutar Johansson.