Oförsvarbart tamt, Halmstad Hammers!

De börjar bli väl många nu – plattmatcherna direkt efter att Halmstad Hammers har skakat om något topplag i serien. Mot Nybro var det dags igen.

ANNONS
|

Hammers 3

Nybro 5

(1–3, 1–2, 1–0)

– Jag förstår inte varför. Här kommer vi från en riktigt bra tillställning mot Troja/Ljungby (2–3) och har chansen att visa upp oss hemma för att locka tillbaka publiken. Och så vill vi inte vara med där öppningen är urusel, suckar tränaren Fredrik ”Fredda” Johansson och skakar på huvudet.

Låt vara att Nybro Vikings hade en plats i Allettan att spela för mot bonuspoäng för Hammers inför fortsättningsserien.

Men att uppträda så tamt och ointresserat som i inledningen är oförsvarbart där den forne Hammers-spelaren Kim Tallberg tilläts göra 0–1 efter 1.23 och Jesper Bärgård och Marcus Mellström inom loppet av 21 sekunder, 16.21 till 16.42) kunde göra 0–3 medan hemmaspelarna åkte bredvid och tittade på.

ANNONS

– Vi går från snudd på briljanta till att fullständigt vika ner oss och det måste vi komma till rätta med inför fortsättningsserien. Därför kommer vinteruppehållet ypperligt för nu måste vi börja leverera, visa mod, offervilja, attityd och känslor, slår Fredda fast.

Lite av det glimtade förbi när Niklas Bunnstedt styrde in 1–3 (18.21) efter åtta sekunders power play varpå Sonny Karlsson direktsköt 2–3 2.41 in i andra perioden.

Men när Hammers sedan var helt vilse i pannkakan och gav Kim Tallberg fritt fram att göra 2–4 var det uppförsbacke igen. I synnerhet som sedan den lika bortkomne domaren David Gustafsson liksom sina assisterande missade att Sebastian Nilssons skott från blå var solklart inne innan pucken studsade ut. Och att en fri Tom Mäkitalo borde fått straff ner han drogs omkull i anfallet innan Fabian Ilestedt kunde lirka in matchavgörande 2–5 minuten före periodspaus.

Då hade Hammerskaptenen Alexander Wadlund och Jesper Bärgård redan fått matchstraff för ett rejält slagsmål. Men trots irritation och mycket tjuvnyp var det annars avslaget där tredjeperioden blev en transportsträcka innan Martin Pärna med två sekunder kvar kunde reducera till 3–5 på straff.

Två matcher återstår med inte oviktiga bonuspoäng på spel innan uppladdningen inför fortsättningsserien efter jul, där det nu efter Varbergs avhopp trots allt blir trippelmöte och 15 matcher.

ANNONS

– Skönt att det i alla fall blir sportslig rättvisa, anser Fredda. Tio matcher – då hade man lika gärna kunnat lägga ner serien.

ANNONS