Revanschsugen lagkapten. Jesper Johansson vill nyutnämnd med C:et på bröstet se ett jämnare Hammers jämfört med i höstas. Då kan det bli en rolig hockeyvår i Halmstad.
Revanschsugen lagkapten. Jesper Johansson vill nyutnämnd med C:et på bröstet se ett jämnare Hammers jämfört med i höstas. Då kan det bli en rolig hockeyvår i Halmstad.

Nye lagkaptenen ska lyfta Hammers till ny nivå

Han kom inför säsongen från konkurrenten Varberg Vipers. Nu kliver Jesper Johansson, 23, upp som ny lagkapten efter Sonny Karlsson i ett revanschsuget Halmstad Hammers.

ANNONS
|

– En stor ära, säger Jesper inför omstarten mot Hanhals.

– Men också ett ansvarsfullt uppdrag för nu förväntar jag mig en jävla inställning där varje match kommer att vara en play off-match som vi bara ska vinna, fortsätter han och ser fram emot onsdagens hemmapremiär i Halmstad arena.

För hösten var sannerligen inte vad Hammers hade trott och hoppats och efter att Varberg Vipers dragit sig ur blev det till slut en jumboplacering i serien, även om laget visade vad det kan i sin bästa stunder genom att skaka om topplagen i serien.

– Lagmässigt var vi alldeles för ojämna med för många dippar. För kapaciteten finns där – det visade vi när vi var som bäst, betygsätter Jesper lagets insats.

ANNONS

– Och för egen del gick det väl spelmässigt ganska bra, men jag vill vara en producerande spelare och då är det i underkant, säger han om sig själv och avser sex mål och tre assist på de inledande 20 matcherna.

Därför ser han det heller inte nödvändigt att Hammers måste förstärka inför omstarten trots att Sonny Karlsson har lämnat och Jakob Strandberg är långtidsskadad.

– Nej, det finns så mycket hockey i det här laget ändå. Det gäller bara att få lite självförtroende och flyt.

Hammers tränare Fredrik ”Fredda” Johansson hålled med:

– Det är lättare med ett yngre lag i medgång än i motgång.

Själv var både han, assisterande Anton Beide och sportchefen Niklas Söderström eniga om att Jesper var lämpligast att få överta det ärofyllda C:et på bröstet, där Sebastian Nilsson också är ny som en av tre assisterande.

– Det måste inte vara den som snackar mest i ett omklädningsrum som ska vara lagkapten. Utan den som visar mest karaktär och rätt inställning på isen och där har Jesper under hösten gjort ett bra avtryck, förklarar Fredda.

Hockeyfostrad i Skellefteå AIK har norrlänningen Jesper efter två säsonger i Mörrum (16 poäng båda åren) och en i Varberg (22 poäng) nu acklimatiserat sig på sydligare breddgrader.

ANNONS

– Vi stortrivs verkligen här, både jag och Hanna, betonar han och avser sin sambo.

Själv arbetar han resurspedagog på Österledsskolan i Oskarström, där han fungerar som ett stöd till eleverna. Så särskilt mycket mer tid än till jobb, hockey och familj blir det inte vintertid.

Men han har ändå glad att det blir 15 matcher i vårserien.

– Det gynnar ju förstås oss som ligger sist. Men division 1-serierna slutar ändå alldeles för tidigt. Vi vill ju spela så länge som möjligt för att kunna utvecklas.

Det blir också en flygande start med tre matcher på fem dagar, Hanhals hemma på onsdag följt av HC Dalen borta på fredag och Helsingborg borta på söndag.

– Det är matcher vi ska vinna för gör vi det är vi med där uppe direkt, påpekar Jesper.

Jodå, för det märkliga poängbonussystem som tidigare säsonger har missgynnat Hammers blir nu till en fördel när laget plötsligt bara är fem poäng efter serieledande Tranås på allsvensk play off-plats.

Men Jesper själv har redan hunnit att besöka hockeyns finrum, nuvarande SHL, med Skellefteå 2012/13.

– Borta mot Färjestad i en fullsatt Löfbergs lila arena. Det var en upplevelse. Jag tror att vi förlorade skotten enormt, men ändå vann i förlängningen. Så visst är det dit man strävar – att få spela så högt som möjligt, medger Jesper.

ANNONS

Och han gör det gärna igen – med Hammers.

ANNONS