Nytt i Hammers. Fredrik Johansson, tränare i Halmstad Hammers, får ett prima nytillskott i backen Sebastian Nilsson.
Nytt i Hammers. Fredrik Johansson, tränare i Halmstad Hammers, får ett prima nytillskott i backen Sebastian Nilsson.

Ny försvarsspelare förstärker Hammers

Halmstad Hammers har varit på jakt efter en ny back och kontraktslöse Sebastian Nilsson, senast i Grästorp, förstärker truppen i kvällens bortamatch mot Tranås.

ANNONS
|

– Han har tränat med oss den här veckan och kör med oss över helgen – sedan får vi ta ett nytt beslut, men jag hoppas att vi ska hitta en lösning, säger Fredrik ”Freddan” Johansson, tränare i Hammers.

25-årige Nilsson kommer närmast från Grästorp, där han var lagkapten förra säsongen.

– Det är en stark och stabil back med ledaregenskaper – vi behöver spelare med pondus i vårt unga lag, tycker Johansson.

Nilsson har faktiskt representerat Halmstad tidigare. Säsongen 2009/10 lånades han ut från Växjö Lakers och spelade då en match för klubben.

ANNONS

– Vi hade Sebastian på radarn redan i somras, men då var han på väg någon annanstans. Sedan fick vi veta att han var kontraktslös och tränade själv. Därför tog vi hit honom, säger Niklas Söderström, sportchef i Hammers.

HH behöver förstärka efter alla skador och sjukdomar som härjat i truppen de senaste veckorna. I kvällens match saknas fortfarande kvintetten Kim Johnsson, Joakim Persson, Björn Hjärpe, Marcus Borg och Sebastian Bollue medan Anton Avehag gör comeback efter sin lårskada.

– Jag tycker ändå att det känns bra. Vi tar med oss de positiva bilderna från premiären (förlust 3–4 mot Tyringe efter förlängning) och åker till Tranås för att ta tre poäng.

– Tranås har bytt ut lite folk, fått en ny tränare och spelar lite annorlunda än tidigare, men det är alltid ett starkt hemmalag som spelar en frejdig hockey, säger Johansson.

ANNONS