Oborstad. Backen Alexander Wadlund var en av flera Hammersspelare som var i klammeri med rättvisan under 0–2-förlusten i Mjölby.
Oborstad. Backen Alexander Wadlund var en av flera Hammersspelare som var i klammeri med rättvisan under 0–2-förlusten i Mjölby.

Många utvisningar när Hammers nolla sprack

I utvisningsbåset vinner man inga hockeymatcher. Det fick Halmstad Hammers bittert erfara borta mot Mjölby: Totalt 30 utvisningsminuter – och första förlusten i kvalserien.

ANNONS
|

Kval till Hockeyettan

Mjölby 2

Hammers 0

(1–0, 0–0, 1–0)

– Vi drar på oss åt h-e för mycket utvisningar. Helt onödigt och det kostar på, säger Hammers tränare Fredrik Johansson.

Halmstadlaget reste till Östergötland med fyra raka segrar bakom sig. För Mjölby handlade det om sista chansen att haka på hallänningarna i toppen av tabellen – och den tog man.

Christian Andersson-Gran satte 1–0 till Mjölby när matchen bara var tre minuter och 20 sekunder gammal.

2–0 dröjde till 18 sekunder in på tredje akten och krediterades David Bremer i spel fem mot tre.

Det var många numerära överlägen för Mjölby. Värste syndaren i Hammers var backen Alexander Wadlund, som drog på sig 2+2+10 minuter för ”roughing” och ”abuse of officials” i mittperioden.

ANNONS

– Han får först en utvisning och sedan blir det lite snack. Alldeles för onödigt. Men alla är onödiga. Vi har inte råd att dra på oss så här många utvisningar i det läget som vi är i, säger Fredrik Johansson.

Hammerstränaren hade dock inget att invända mot slutresultatet som sådant.

– Vi har chanser vi också: stolpe, ribba och öppna lägen som vi inte sätter. Men vi är inte tillräckligt bra i dag för att vinna mot Mjölby. Det är för dålig energi i dag och frågan är vad det beror på, säger han och ger endast centern Björn Hjärpe och målvakten Oliver Eriksson extra plus i kanten.

Nu väntar seriefinal hemma mot tabelltvåan HA 74 från Sävsjö, som är tre poäng efter Hammers, hemma i arenan på onsdag.

ANNONS