Stannar. Lagkaptenen Jesper Johansson fortsätter i Hammers.
Stannar. Lagkaptenen Jesper Johansson fortsätter i Hammers.

Lagkaptenen förlänger med Halmstad Hammers

Mitt under brinnande VM-slutspel kommer här ett glädjebesked för Halmstad Hammers: lagkaptenen Jesper Johansson förlänger kontraktet.

ANNONS
|

– Ett väldigt skönt besked eftersom Jesper är en mycket viktig del i lagbygget som lagkapten och ledare på isen, säger Hammers tränare Fredrik ”Fredda” Johansson.

Den Skellefteå AIK-fostrade 23-åringen kom till Hammers från Varberg Vipers inför säsongen, utnämndes till lagkapten och blev med tolv mål och tio assist en av de främsta poängplockarna.

– Han var stabil säsongen igenom, men samtidigt finns det mer att ta ut av honom, inte minst offensiv, påpekar Fredda.

Jesper blev därmed den andra spelaren att skriva på efter Erik Borg, men trots att många konkurrenter ligger betydligt längre fram i lagbygget är Johansson inte orolig.

ANNONS

– Nej, nej. Vi kom ju igång senare eftersom vår säsong slutade senare och nu har vi diskuterat en första runda med den befintliga truppen och det ser väldigt positivt ut, påpekar Fredda som har kvitto på det med drygt 25 spelare, inklusive några juniorer, i träning fem pass i veckan fram till midsommar.

Men självfallet vill Hammers också förstärka truppen, ”vi är igång med diskussioner där också”, jämfört den gångna säsongen som med negativt kval var en besvikelse.

– Vi vill ha spets på den offensiva sidan, minst en spelande back ibland annat power play och inte minst – fler karaktärsspelare, vinnarskallar med attityd, slår Hammers-tränaren fast.

ANNONS