Johansson har satt Hammers i rullning

Halmstad Hammers nye tränare Fredrik Johansson har i dagarna satt igång hela föreningens försäsong. Han har avhandlat läger för ungdomarna och hållit i första ispassen med A-laget. Snart börjar allvaret.

ANNONS
|

– Jag tycker att det sett bra ut hittills med en camp i helgen och mixen i laget mellan yngre och äldre spelare. Det kan bli bra. Jag hoppas i varje fall det, skrattar han.

Nye Hammers-tränaren fick under onsdagenledigt från ett av ungdomsspelarnasträningspass under deras lägervecka i Halmstad arena. Han har haft långa dagar med tidiga morgnar med ett 70-tal ungdomar och sena kvällar med seniorerna.

– Det tar på krafterna, men jag trivs med det. Jag har i veckan haft fem ispass om dagen.Ledare och spelare i A-laget måste visa sig för juniorerna. Vi är föreningens skyltfönster, säger han med hes röst och syftar på att flertalet A-lagsspelare var ledare under lägret.

ANNONS

Johansson har, sedan han i maj blev klar, lagt energi på att svetsa ihop laget. Han jobbar för att pränta in en ny spelidé, vilket inte är helt lätt. I år finns det tretton nya ansikten i omklädningsrummet.

– Vi har jobbat mycket med olika gruppmoment. Vi var på en hajk i söndags, där killarna gick tre mil utan mat och vatten. Vi är som bönder; först sår vi och sedan skördar vi längre fram, skrattar han.

Johansson är säker på att det finns en gnista i laget. Många unga spelare har kommit in från storklubbar i likhet med Frölunda och Skellefteå, vilket gör de vill ta sig upp till den nivån igen.

– Det är ett intressant lag. Hammers är en bra anhalt för unga spelare, men vi måste vara ödmjuka. Det här är en av Sveriges bästa division 1-serier. Vi tar kliv för att närma oss allettan, men jobbar stenhårt för att ta oss till Allsvenskan.

– Alla vill framåt och träna hårt. Vi kommer att vara hungriga för att vilja vinna, säger Joel Werner, som i år kom från Skellefteås J20-lag.

Nu blir det mer fokus på att sätta nya spelmodellen. Johansson gick i veckan igenom försvarsspelet och kommer framöver att ta tag i anfallsspelet.

ANNONS

– Vi har lite olika temaveckor och har börjat med att fila på att ha ett disciplinerat försvar. Nu kommer vi in mer på att åka mycket skridskor och ha ett fantasifullt anfallsspel. Det är viktigt att kunna lösa olika situationer ute på isen

Om drygt en månad är det dags - premiär mot Tyringe i Halmstad. Mycket ska sättas på plats, men Johanssons entusiasm är påtaglig.

– Jag brinner som en pärievarg. Familjen har inte kommit hit ännu, vilket är skitbra. Det gör att jag kan jobba dygnet runt och sätta min prägel på laget. Fråga mig om laget i november, men nu känns det jävligt bra, skrattar han.

ANNONS