Värvat klart. Fredrik Johanssons Halmstad Hammers kör vidare på samma trupp när fortsättningsserien börjar efter jul.
Värvat klart. Fredrik Johanssons Halmstad Hammers kör vidare på samma trupp när fortsättningsserien börjar efter jul.

Inga förstärkningar i Hammers inför 2017

Halmstad Hammers hade ingen bra höst och slutade sist i Hockeyettan södra. Trots det ser det inte ut att bli några förstärkningar i truppen inför starten i fortsättningsettan efter jul.

ANNONS
|

– Nej, det är inget som vi planerar. Vi fick hit esterna (Aleksander Ossipov och Alexei Sibirtsev från Varberg) för några veckor sedan och båda stannar kvar, säger Fredrik Johansson, tränare i Hammers.

I den senaste matchen mot Dalen bröt Jacob Strandberg foten och blir borta en tid. Dessutom har Joakim ”Pajen” Persson haft problem med höften i höst och statusen inför våren är osäker.

Hammers inledde säsongen med många skador och hamnade tidigt på efterkälken. Till slut blev det bara 14 poäng och det innebär att klubben börjar på en poäng (det bästa börjar på sex poäng) när fortsättningsettan drar i gång den fjärde januari.

ANNONS

Det segrande laget i den 15 omgångar långa serien tar sig till playoff till allsvenskan medan det sist placerade laget spelar i kvalserien för att hänga kvar.

– Det här är en annorlunda situation för mig – det är väldigt många år sedan jag var tränare för ett lag som låg i botten. De senaste sex åren har jag bara haft hand om topplag, säger Fredrik.

Men Johansson kom inte till dukat bord i somras utan till en klubb där många kulturbärare slutat.

– Det var väl 7-8 etablerade spelare som försvann och i stället fick vi in 13 nya, unga oerfarna killar i truppen. Man måste förstå innebörden av att vara i den här serien och det är en process som tagit lite längre tid än vi tänkt oss, men det finns hockey i killarna.

Hammers har spelat färdigt för i höst och Johansson har lagt in en vecka i schemat där det är hårdkörning som väntar innan julledigheten.

När seriespelet sedan återupptas (lottningen blir klart i slutet av veckan) är det revansch som Hammers siktar in sig på.

ANNONS

– Tabellen ljuger inte, men vi vill vara ett topplag i fortsättningsserien och det känns bra att fortfarande ha en chans att rätta till det som gått dåligt i höst.

ANNONS