Finbesök. Bud Hollaways Skellefteå AIK kommer till Halmstad i sommar.
Finbesök. Bud Hollaways Skellefteå AIK kommer till Halmstad i sommar.

Hockeystjärnor till Halmstad i sommar

SM-guld 2013 och 2014, SM-final 2011, 2012, 2015 och 2016 och utslaget i kvartsfinal i år mot Frölunda med 3–4 i matcher. Det blir finbesök i sommar när Skellefteå AIK väljer att förlägga sitt träningsläger i Halmstad med tillhörande matcher.

ANNONS
|

– Fantastiskt roligt för hockeypubliken i Halmstad med ett sånt evenemang i samband med jubiléet, säger Halmstad Hammers sportchef Niklas Söderström och avser att moderföreningen, HHK i år fyller 50 år.

Skellefteå–Troja Ljungby är redan klar den 18 augusti och tanken är att det ska bli en match även dagen därpå.

– Ja, vi kommer att försöka få in en match till, bekräftar Skellefteås sportchef Mikael Lindgren och berättar att laget går på is den 8 augusti och troligtvis kommer att vara här onsdag till söndag.

– Vi spelade ju ihop i Skellefteå så när Niklas ringde och tyckte att vi skulle göra något kul ihop passade det oss väldigt bra att förlägga träningslägret till Halmstad.

ANNONS

– Tanken är ju också att det ska bli återkommande med någon form av miniturnering.

Jodå, det är större planer på gång:

– Vi hade ju hoppats på Frölunda och HV71 redan i år, men de var tyvärr redan bokade. Men till nästa år hoppas vi på ihop en turnering med dessa tre, bekräftar Söderström.

– Och eventuellt Växjö Lakers, inflikar Lindgren.

Samtidigt pågår Hammers lagbygge där Sebastian Nilsson har förlängt medan backen Johan Höglund, 21, och senast i New York Apple Core i EHL är klar.

Höglund kommer ursprungligen från Mölndal men är hockeyfostrad i Troja Ljungby.

– En tvåvägsback med stor potential, bra karaktär, rejäl och med rätt attityd när han nu flyttar hem, konstaterar Niklas.

ANNONS