Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Tillfälligt lån. Simon Stark lånas tillfälligt ut till Kristianstad innan Hammers säsong startar igen.
Tillfälligt lån. Simon Stark lånas tillfälligt ut till Kristianstad innan Hammers säsong startar igen.

Hammersstjärnan lånas tillfälligt ut till Allettan

Det blev inget spel i Allettan för Halmstad Hammers. Men för en av lagets stjärnor, Simon Stark blir det det när han de två inledande matcherna lånas ut till sin gamla klubb Kristianstad.

– Vår serie börjar inte förrän den 3 januari och då Simon behöver speltid efter sin avstängning, samtidigt som Kristianstad har skadeproblem var detta en win-win-situation för alla parter, säger sportchefen Niklas Söderström och avser matcherna den 27 och 29 december.

Efter att Hammers överklagat Starks avstängning på sju matcher och fått ner den till fyra är Simon därmed också spelklar till premiären i Hockeyettan vår och direkt blir det en seriefinal hemma mot Tranås, vilket följs av bortamatcher mot Grästorp på fredag och Hanhals söndag.

Tre matcher på fem dagar alltså när serien bara innefattar tolv omgångar och är slut redan i mitten av februari. Att jämföra med Allettans 18 matcher...

– Alla lagen i serien ville ha 18 matcher precis som vi vill ha 33 matcher före jul eftersom det är på matcherna klubbarna tjänar pengar, samtidigt som spelarna som vill uppåt får chansen att utvecklas.

– Men förbundet vägrade att gå med på det, trots att vi år efter år, påtalar det och i stället växer glappet till Allsvenskan som spelar 52 omgångar, påpekar Niklas besviket.

Så spelar Hammers

Ettan går vidare till play off, lag 2–5 är klara för Hockeyettan nästa säsong medan lag 6 och 7 spelar kvalserien för att hänga kvar.

3/1: Tranås (h), 5/1 Grästorp (b), 7/1 Hanhals (b), 10/1 Helsingborg (h), 17/1 HA74 Sävsjö (b), 19/1 Tyringe (h), 28/1 Tranås (b), 31/1 Grästorp (h), 4/2 Hanhals (h), 9/2 Helsingborg (b), 14/2 HA74 Sävsjö (h), 17/2 Tyringe (b).

MEST LÄST