Hammers skyttekung tillbaka efter benbrottet

I februari råkade Halmstad Hammers skyttekung Erik Borg ut för en fotfraktur mot Dalen. Men nu är 20-åringen tillbaka.

ANNONS
|

Hammers 5

Jonstorp 3

(1–2, 2–1, 2–0)

– Det var min första skada och det var tufft i början, men jag har fått bra hjälp och gjort stora framsteg, säger Erik, sedan Hammers besegrat division 2-laget Jonstorp i Halmstad arena med 5–3 i en hafsig match på fredagskvällen.

Borg gick den här gången av isen utan att bli målskytt, men hann ändå visa att han kommer att bli en tillgång även den här säsongen.

– Jag känner fortfarande av foten i vissa situationer, men jag är helt återställd. Kan jag bara hitta timingen igen ska det nog blir bra till premiären mot Tranås, funderar han.

ANNONS

Fram till dess har Hammers en del att jobba på för fredagens insats var ingen bra prestation.

Visst, det blev seger, men hemmalaget var allt för ointresserat i början och drog på sig många onödiga utvisningar, som Jonstorp utnyttjade på bästa sätt.

I början av tredje perioden hamnade Hammers i underläge med 1–3 efter spel tre mot fem, men skärpte till sig och efter varsitt mål av Jesper Johansson och Jonas Blidby var laget i fatt inför den tredje akten.

Då skickade Jesper Johansson in sitt andra mål för kvällen och med sju minuter kvar fastställde Markus Borgh slutsiffrorna till 5–3 efter ett distinkt avslut i krysset.

– Tre raka segrar – det var inte i går, myser Hammers tränare Fredrik ”Fredda” Johansson. Men vi var faktiskt ganska arga efter den första perioden för då var det inte bra.

– Vi drog på oss alldeles för många utvisningar och det går inte när vi möter bättre motstånd. Då blir vi straffade direkt.

Hammers testade en debutant i målet - 19-årige Adam Ahrnberg, som avlöstes efter halva matchen av Jacob Crespin.

ANNONS

– Adam Ohre har stått i de andra matcherna och vi tyckte att han behövde vila i dag, säger ”Fredda”, som fick ett tråkigt besked när det gäller forwarden Gustaf Berling.

Främre korsbandet i ena knät är av och han ska nu testa att spela med ett skydd. Går inte det blir det operation och då är säsongen över för sommarens nyförvärv.

ANNONS