Hammers kapten lider inga kval

2015 kvalade han sig kvar med Mörrum – 2016 med Varberg. Halmstad Hammers lagkapten Jesper Johansson, 23, vet allt om hur man räddar Hockeyettan-kontraktet.

ANNONS
|

Hammers går in i (åter)kvalserien hemma mot Mjölby på söndag med en ofrivillig kvalexpert i tröja nummer 23.

– Det har gått bra två år i rad så det får man ta med sig, säger Jesper Johansson.

För två år sedan spelade han för Mörrum, som vann återkvalserien på bättre målskillnad än Tyringe.

I fjol fanns vänsterforwarden i Varberg, som också slutade etta i tabellen efter att ha gått obesegrat igenom hela kvalserien.

Nu befinner Jesper Johansson sig i samma utsatta läge med Hammers efter jumboplatser i båda grundserierna –och hoppas på samma positiva utgång:

– Jag tycker generellt att vi har ett bättre lag i år än under de tidigare åren när jag har varit nere och kvalat. Ett bredare lag, säger han.

ANNONS

– Men det gäller att kunna prestera under press också och ta det på rätt sätt. Då tror jag inte vi ska ha några problem.

Är det den främsta lärdomen du har med dig?

– Ja, framför allt det. Vi måste spela vårt spel och får inte börja tro att vi ska spela ut de här lagen som kommer från tvåan, för då kommer vi att få det tufft. Utan vi måste fortsätta spela det spel som vi har haft stundtals efter jul. Då ska vi vara ett bättre lag – om vi gör det vi ska.

Hur mycket betyder det mentala spelet: ni har haft en tuff säsong och möter lag som är på väg uppåt?

– Det är klart att det har lite betydelse. Men om man får säga så, så har vi vänt trenden lite efter jul. Det är inte så nere som det var just före jul. Men det är klart, de kommer med en jäkla fart i benen och har gått vinnande ur en massa matcher nu. Så det gäller för oss att vara på tårna och, som sagt, går vi och tror att det ska bli en lätt match så kommer vi att få det tufft.

ANNONS

Fem lag deltar i kvalserien och möts hemma och borta till och med den 5 april. Men bara seriesegraren är garanterad en plats i Hockeyettan i höst – och det blir upp till bevis för Hammers direkt mot Mjölby på söndag.

Östgötarna kommer från två raka seriesegrar i Tvåan södra B och Alltvåan, varefter man slog ut Vänersborg i två raka matcher i förkvalet i förra veckan.

– De var bra redan i fjol när vi mötte dem med Varberg. Jag har inte sett dem i år, men eftersom de har vunnit båda serierna så är det förmodligen ett bra lag. Men det är bra att hoppa på spåret direkt med en tuff match, tycker Jesper Johansson – och skickar en hälsning till Hammers publik:

– Jag hoppas att så många som möjligt tar sig ner och stöttar oss. Det kommer att behövas – supportrarna är väldigt viktiga för oss.

ANNONS